Cultuur & Uitgaan

Hip en Handgemaaktmarkt

Geschreven door Super User
Categorie: Cultuur & Uitgaan Geschreven: dinsdag 07 juni 2016 18:57

030 Utrecht - Op zondag 12 juni vindt in Utrecht de eerste Hip en Handgemaaktmarkt plaats. Van 11.00 – 17.00 uur bieden ruim 60 deelnemers uit heel Nederland hun handgemaakte producten aan op het Vredenburgplein.

“ Voor deelname word je geselecteerd  op eigentijdsheid,  originaliteit  en  handgemaakt. Het aanbod op deze markt is daardoor elk jaar zeer verrassend.  Je kunt hier dingen vinden die je niet in de winkel  tegenkomt. Je maakt kennis met de makers ervan en hoort het verhaal achter hun producten, vertelt  Annet Schottert, organisator van de Hip en Handgemaaktmarkt. “Het rechtstreekse contact met de makers geeft je ook de mogelijkheid  om een product op maat te laten maken. De markt is voor zowel de kopers als makers leuk: kopers worden blij van zoveel met liefde gemaakte spullen en de standhouders ontmoeten hun klanten en andere creatieven.”

“Heel speciaal”, vervolgt Schottert,  “zijn bijvoorbeeld de houten muziekdoosjes van Rob Solaris. Gemaakt van bomen die ooit in Utrecht stonden. Zoals de Iep uit het Moreelse Park, de Taxus op het Janskerkhof of de Es uit de Pelikaanstraat. Deze bomen zijn niet versnippert maar omgetoverd tot een bijzonder geschenk. Je kan er zelfs een boodschap in laten graveren. Een prachtig (vaderdag)cadeau, toch? “

Jassen, tassen, ringen of iets moois voor aan de muur je vindt het allemaal op de Hip en Handgemaaktmarkt. Wedden dat je niet met lege handen thuis komt?Dit jaar heeft  de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld een speciaal plekje op de HHmarkt.

We roepen iedereen op om een granny square te komen haken!
Meer info op: www.hhmarkt.nl