Cultuur & Uitgaan

Ga aan tafel bij een Utrechtse Maarten

Geschreven door Super User
Categorie: Cultuur & Uitgaan Geschreven: dinsdag 11 oktober 2016 20:40

Foto Stéphanie van Emmerik

030 Utrecht Uitgaan - In de activiteitenweek van Sint Maarten, van zaterdag 5 tot en met vrijdag 11 november 2016, kunnen inwoners van Utrecht bij een Utrechtse Maarten aanschuiven aan de eettafel om samen een maaltijd te delen.

Utrechtse Maartens zijn natuurlijk alle mannen die Maarten heten, maar in dit geval ook alle mensen met een naam die hiervan afstamt, zoals Martin of Maartje, of als er een link is met Maarten in bijvoorbeeld de achternaam, straatnaam, de naam van een organisatie. Als ‘Maarten’ kun je gastheer of gastvrouw zijn, als je een andere naam hebt kun je meedoen als gast.

Feest van het delen

Eet mee! Sint Maarten is onderdeel van het programma voor de Maartensviering 2016. Dit jaar is het 1700 jaar geleden dat Sint Maarten, de schutspatroon van Utrecht, geboren werd. In het programma van 2016 staat de Sint Maartengedachte van het ‘feest van het delen’ centraal. Delen kun je op allerlei manieren: je kunt je goederen, gaven en talenten delen, maar je kunt ook delen in solidariteit en duurzaamheid. En in dit geval deel je dus het eten.


Match voor Maartens

‘Maartens’ die gastheer of gastvrouw willen zijn en mensen die graag bij een van de Maartens aan willen schuiven voor een gedeelde maaltijd kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na aanmelding ontvang je een bevestiging, waarin we je vragen je mogelijkheden en beperkingen door te geven. Vervolgens maken we een mooie match. Omdat het delen centraal staat heeft het eetadres (‘Maarten’) de regie, maar zorgen alle gasten voor een aandeel in het etentje. Deelname is gratis.