Cultuur & Uitgaan

Kinepolis geopend, de grootste bioscoop van Utrecht en omstreken

Geschreven door Super User
Categorie: Cultuur & Uitgaan Geschreven: dinsdag 07 maart 2017 20:42

030 Utrecht Uitgaan - Vandaag wordt Kinepolis Jaarbeurs, de grootste bioscoop van Utrecht en omstreken, officieel ingehuldigd door Eddy Duquenne en Joost Bert (CEO’s Kinepolis Group), Albert Arp (CEO Jaarbeurs) en de Utrechtse wethouder Kees Diepeveen.

Kinepolis Jaarbeurs opende al op 14 december 2016 de deuren van de eerste zes zalen die klaar waren. De afgelopen weken zijn geleidelijk aan de rest van de 14 zalen geopend. Vanavond wordt de volledige opening officieel gevierd in besloten kring. De dagen erna is er een voordelige openingsactie voor het publiek: op 8 en 9 maart kost een filmticket slechts € 5,- per persoon (exclusief eventuele toeslagen zoals voor 3D, Laser ULTRA en lange film).

Met 14 zalen en 3.200 stoelen is Kinepolis Jaarbeurs één van de grootste bioscopen van Nederland. De grootste zaal heeft een capaciteit van ruim 600 stoelen en een gigantisch scherm van 26 meter breed en 10,9 meter hoog. Alle zalen zijn bovendien voorzien van laserprojectie, waardoor de beeldkwaliteit in elke zaal haarscherp is. Voor bezoekers die uit zijn op een nog intensere filmervaring zijn er ook twee Laser ULTRA-zalen. Laser ULTRA combineert de beste laserprojectie met een spectaculair, multidimensioneel Dolby Atmos-geluid. Sinds de gedeeltelijke opening op 14 december, vonden al 70.000 bezoekers de weg naar de bioscoop.

‘Ik ben trots dat we vanaf nu ook in Utrecht de unieke Kinepolis-ervaring kunnen aanbieden: het beste beeld en geluid, comfortabele stoelen, een klantvriendelijke service en een topfilm voor elke doelgroep,’ zegt Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group. ‘In 2014 betraden we voor het eerst de Nederlandse markt en nu hebben we een team van 450 enthousiaste medewerkers die allemaal het beste van zichzelf geven voor onze klanten. Dat is een fantastisch gevoel. Bovendien huldigen we vandaag ook het hoofdkantoor van Kinepolis Nederland in, dat hier in de bioscoop gehuisvest wordt.’

Kinepolis Jaarbeurs is na Dordrecht en Breda het derde nieuwbouwproject in Nederland dat Kinepolis opent in een jaar tijd. Onlangs werd een vierde nieuwbouwproject aangekondigd in ’s-Hertogenbosch. Deze bioscoop, gelegen in het Paleiskwartier, zal begin 2018 worden geopend.

Kinepolis Group betrad de Nederlandse markt in 2014, met de overname van de bioscoopgroep Wolff Bioscopen. In 2015 volgde de overname van Utopolis Nederland, met vestigingen in Almere, Den Helder, Emmen, Oss en Zoetermeer. Kinepolis beschikt momenteel over 15 bioscopen in Nederland, goed voor 104 zalen en meer dan 20.000 zitplaatsen.