Economie & Duurzaamheid

Joost de Groot neemt afscheid als zakelijk leider De Vrijstaat

Geschreven door Super User
Categorie: Economie & Duurzaamheid Geschreven: zondag 01 maart 2015 20:59

030 Utrecht - Joost de Groot zal in september 2015 zijn functie als zakelijk leider bij De Vrijstaat neerleggen. Sinds 2008 vormt hij samen met artistiek leider Daphne de Bruin de directie van Via Vinex; culturele projectontwikkelaars, dat gevestigd is op De Vrijstaat. Tijdens het 5 jarige jubileumfeest van De Vrijstaat op zaterdag 12 september 2015 zal hij het stokje doorgeven aan zijn opvolger om deze unieke plek in het hart van het Leidsche Rijn centrum samen met Daphne de Bruin verder door te ontwikkelen.

 

Joost de Groot en Daphne de Bruin, beide woonachtig in het nieuwe stadsdeel van Utrecht, startten hun samenwerking om projecten op gebied van kunst en cultuur in Leidsche Rijn te initiëren, ontwikkelen en vorm te geven onder de naam Via Vinex. Van een opera in de bus, vele Hoogtijdagen op Castellum Hoge Woerd (waaronder een Romeinse Camping en een Arena Castellum)tot aan een speelfilm met jongeren in El Army Underground. Meer dan 50 culturele projecten werden in de afgelopen jaren gerealiseerd. In 2010 werd De Vrijstaat de thuisbasis van  Via Vinex, waar kunst voor en met kinderen in samenwerking met professionele kunstenaars de leidraad vormen van een doorlopend programma. Daarnaast was Joost de Groot enige jaren directeur van Cultuur19 en voorzitter van de Leidsche Rijn Connectie, een platform van samenwerkende culturele partijen uit Leidsche Rijn.

Als cultuurpromotor en betrokken inwoner wist Joost de Groot iedere keer weer het belang van ontwikkeling van kunst en cultuur in de nieuwe stad onder de aandacht te brengen. Nu De Vrijstaat een stevige basis heeft gekregen en zijn wortels heeft verankerd in het groeiende Leidsche Rijn Centrum, heeft hij besloten de organisatie te verlaten om zich te richten op nieuwe uitdagingen. Joost de Groot zal zich gaan toeleggen op duurzaam ondernemen in de groene sector.

 


Daphne de Bruin zal met de nieuwe zakelijk ondernemer aan het roer van De Vrijstaat blijven staan. Tot september zal Joost de Groot zijn werkzaamheden op De Vrijstaat vervolgen. De werving en selectie van zijn  opvolger zal komende maanden plaats vinden.