Beweging is een onderdeel van gezond leven
Lifestyle & Gezondheid
Typography

030 Utrecht Lifestyle Gezondheid — Gezondheid is meer dan alleen een gebrek aan pijn en ongemak. Gezond zijn heeft te maken met je zowel fysiek, mentaal als emotioneel goed voelen. Van voldoende lichaamsbeweging hebben tot het kunnen omgaan met tegenslag. Op 9 mei kun je terecht bij de inloopavond Gezondheid in Eigen Handen.

Hoe blijf jij gezond? Wat heb je zelf in de hand? Wat doe je in situaties waarin je je gezondheid niet meer in de hand lijkt te hebben of waar dat lastig is? Behoud je graag de controle of laat je het liever over aan je familie, partner of huisarts?

Leren van elkaar

In de dialoog ‘Gezondheid in eigen handen’ onderzoeken de aanwezigen met elkaar hoe ieder zorgt voor zijn of haar eigen gezondheid en welzijn. We delen ervaringen en dromen, inspireren elkaar en doen nieuwe ideeën op. 

Deze dialoog is een kans om ervaringen te delen en van elkaar te leren, maar ook om buren in Lunetten te ontmoeten. Er zijn geen goede of foute antwoorden, alleen de kans om nieuwe perspectieven op gezondheid te horen en misschien een nieuwe manier te vinden om het in eigen hand te nemen.   

Programma

19:15     Inloop

19:30    Welkom en inspiratie op het thema

19:45    In gesprek met elkaar

21:15     Inzichten met elkaar delen en afronden

De avond wordt op maandag 9 mei gehouden in De Musketon. Aanmelden kan via de themapagina.

 

030 Regio Economie Duurzaamheid Educatie – De kop is een quote van Jaco van Wezel, Weeronline. De aanleiding is dat KNMI voor donderdag code geel afgeeft voor onweersbuien. Regen- en onweersbuien op komst. Goed nieuws zou je zeggen na enkele weken van betrekkelijke droogte, maar dat valt in de praktijk tegen. Er kan lokale wateroverlast ontstaan en de droogte wordt er vaak nauwelijks mee verholpen.

Lees meer...

030 Utrecht Economie - Het vinden van geschikte kantoorruimte voor jouw onderneming kan behoorlijk lastig zijn. Of het nu gaat om een woning of kantoorruimte; op veel locaties is de huurmarkt ontzettend overspannen. Dat is niet zo verrassend, aangezien het werken op kantoor vele voordelen te bieden heeft.

Lees meer...

030 Utrecht Economie Duurzaamheid Educatie -- Afgelopen vrijdagavond vond de prijsuitreiking plaats van de Nederlandse kampioenschappen voor beroepen in de Jaarbeurs. Utrechtse studenten namen hierbij de nodige prijzen mee naar huis.

Lees meer...

030 Utrecht Politiek Maatschappij – In Utrecht is het aantal gevallen van cybercriminaliteit in het eerste kwartaal van 2022 met ruim 14% toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit is opmerkelijk, omdat het aantal gevallen van cybercriminaliteit landelijk gezien juist met 14,8% daalt. 

Lees meer...

030 Utrecht Politiek Maatschappij -- Begin dit jaar waren er in de provincie Utrecht bijna 5.300 openbare laadpunten voor auto’s: zo’n 30% meer dan in 2021. Per gemeente zijn de verschillen echter groot. Zo was er in Bunschoten zelfs een stijging van 350%.

Lees meer...

030 Den Dolder Politiek Maatschappij -- De Prinses Máxima Manege in Den Dolder ontving drie Kiwanis clubs: Hilversum-Baarn, Laren en ’t Gooi. Ze hadden gehoord dat kinderen met een beperking uit vrijwel het hele Gooi daar geholpen worden met paardrijden. En dat er grote behoefte was aan een nieuw paard.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur Uitgaan -- Seeing The Unseen is een uniek fotografieproject waarbij blinde, slechtziende en ziende jongeren samenwerken. De jongeren ontdekken gedurende het project hoe zij met fotografie hun eigen verhaal kunnen vertellen, onder leiding van Anja Ligtenberg.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur Uitgaan – Op zaterdag 16 april vond de eerste editie van het Pimpelpaas Feestival plaats in Utrecht. Snollebollekes, Paul Elstak, Tony Junior en Frans Duijts waren te zien op de Mainstage waar 5.000 bezoekers uit hun dak gingen.

Lees meer...

030 Nieuwegein Cultuur Uitgaan -- Op zaterdag 16 april om 15.00 uur presenteert de Stilte de voorstelling Cinderella in Theater de Kom in Nieuwegein. Cinderella is een voorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar. Het klassieke verhaal komt tot leven met een actrice in de rol van regisseur en live muziek van Pianoduo Mephisto. In een bewerking van John Gevaert spelen Katrijn Simoens en John Gevaert de Cinderella suite van Prokofjeff voor vier handen op piano .

Lees meer...

030 Utrecht Sport Lifestyle – Op maandag 16 mei 2022 lanceerde het Jeugdfonds Sport & Cultuur de campagne ‘Kies een club’. Dansen, voetballen of kickboksen zijn leuk én gezond. Sport en cultuur zijn belangrijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Daarom betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie of het lesgeld als ouders dat niet kunnen. Zodat alle kinderen mee kunnen doen.  

Lees meer...

030 Utrecht Sport Lifestyle – Op 19 augustus start de Vuelta, één van de grootste wielerevenementen ter wereld, in Nederland. Het peloton trekt ook door de provincie Utrecht. In aanloop naar dit evenement worden er gedurende 100 dagen talrijke sportieve, culturele en feestelijke evenementen en activiteiten georganiseerd. Donderdag 12 mei werd de aftrap van dit activiteitenprogramma gegeven, dat de regio Utrecht rood zal laten kleuren tot aan de wielerwedstrijd in augustus.

Lees meer...

030 Utrecht Sport Lifestyle – Ondanks dat Booleans/VV Utrecht komende maandag 18 april 2022 nog de nationale bekerfinale speelt, zijn de voorbereidingen voor het seizoen 2022/2023 al in volle gang. Bjorna Gras, Iris Reinders en Marly Bak versterken volgend seizoen de selectie van Ali Moghaddasian.

Lees meer...

Nieuwsoverzicht Utrecht

Geen feed gevonden

Trade Tracker

Merchandise NL Magazine

Studieboeken

StudieboekenStudieboeken