Zeist
Typography

030 Zeist Politiek - Gemeente Zeist en Accres, eigenaar van het voormalige V&D-pand in Zeist, houden op woensdag 10 april een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis van Zeist. Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie over het onderzoek naar de nieuwe bestemming voor het voormalig V&D-pand en over de gebiedsvisie voor het Emmaplein, Markt en Voorheuvel-zuid.

De inloopbijeenkomst is van 17.00 tot 20.00 uur in de publiekshal van het gemeentehuis.

Het gaat om een inloopbijeenkomst: u kunt dus tijdens de genoemde uren binnen komen lopen wanneer het u het best uitkomt. In verschillende hoeken van de publiekshal staan medewerkers van gemeente, Accres en andere partijen de bezoekers te woord over verschillende onderwerpen.

Ontwikkelingen V&D-pand

Eigenaar Accres wil graag nader onderzoeken of het V&D-pand onderdak kan bieden aan maatschappelijke organisaties, aangevuld met appartementen. Het idee is om een deel van het pand geschikt te maken voor maatschappelijke functies en ontmoeting zoals onder andere de bibliotheek Idea Zeist, het Kunstenhuis (inclusief de activiteiten die nu gehuisvest zijn in de locatie aan de Egelinglaan), de Muziekschool en de Peppel. De rest van het pand is bestemd voor appartementen in diverse typen en prijsklassen. Wethouder Marcel Fluitman: “Het college van B&W wil meewerken aan dit onderzoek. Het kan een prachtige nieuwe bestemming voor het pand worden, maar we zijn er nog zeker niet!”

Tijdens de inloopbijeenkomst krijgt u informatie over de nog prille ideeën voor het voormalig V&D-pand, de beleidskaders die gelden en het verdere proces.

Verkenning voor gebiedsvisie

De inloopbijeenkomst gaat ook over een gebiedsvisie voor het gebied Voorheuvel-zuid, de Markt en het Emmaplein. Fluitman: “dit gebied heeft te maken met een aantal ontwikkelingen. Er is veel leegstand en overschot aan vierkante meters winkelruimte in het gebied. Ook het gebouw de Klinker is aan grondige renovatie toe. Mochten de plannen van de eigenaar van het voormalig V&D pand uitgevoerd gaan worden, dan komt het pand vrijwel leeg te staan en moet gezocht worden naar een passende nieuwe bestemming. Maar ook als deze plannen niet tot uitvoering komen vraagt het gebied om aandacht en een goede toekomstvisie.”

Het college wilde antwoord op de vraag of er voldoende mogelijkheden zijn om de leefbaarheid in het gebied een impuls te geven. Dus: heeft het zin om aan de slag te gaan met een nieuwe visie op het gebied? Daarom heeft het college een verkenning laten uitvoeren door stedenbouwkundig bureau SVP.

De verkenning is nu klaar en wordt toegelicht tijdens de inloopbijeenkomst. Het college en de gemeenteraad hebben geen mening uitgesproken over wat er in de verkenning staat. Fluitman: “We kwamen als college wél tot de conclusie dat het zinvol is om met belanghebbenden in overleg te gaan over een gebiedsvisie. Ook de provincie heeft aangegeven mee te willen werken in dit traject. Later dit voorjaar besluiten we hoe dat proces precies gaat plaatsvinden. Verder wil ik graag benadrukken dat de verkenning is bedoeld als inspiratie voor een op te stellen gebiedsvisie.”

 

030 Nieuwegein- Stichting De Schone Stad organiseert weer schone activiteiten tijdens de Nationale Sportweek. Een debuut is dit jaar de zwerfafvalmascotte. Stacy uit Nieuwegein wint de ontwerpwedstrijd en introduceert Prullie de Prullenbak. 

Lees meer...

030 Utrecht Medisch- UMC Utrecht gaat als eerste, academische ziekenhuis naar een circulaire verwerking van biomedisch afval. Het ziekenhuis start deze week met SimpleComply een pilot. ,,De verwerking van afval is te kostbaar en daar gaan we wat aan doen."

Lees meer...

030 Utrecht Duurzaamheid-Er reist deze maand een hele grote scheurkalender door Utrecht. Eva Bullens en Sanne Bloem laten Utrecht duurzame initiatieven zien. Ze gaan op pad met hun zelfgemaakte kalender en vieren het 5-jarig bestaan van de Global Goals.

Lees meer...

030 Zeist Maatschappij- Domino Day keert niet terug op televisie. Voor Michael uit Zeist de reden om zelf aan de slag te gaan. In zijn sportschool gaat hij proberen om een record aantal dominostenen neer te zetten. ,,Ik heb ruimte genoeg: dus het gaat groots worden.”

Lees meer...

030 Utrecht Maatschappij- Of iemand nu zijn ov-kaart is verloren, op zoek is naar een evenement of wil weten wat er in de stad bijgebouwd wordt. De populaire Facebookpagina UTRECHT! geeft het antwoord. 030Magazine gaat in gesprek met beheerder Tessa Heerschop over de grootste nieuwspagina van de Domstad.

Lees meer...

030 Utrecht Maatschappij & Politiek – Als voetganger is het even wennen aan alle nieuwe regels in de binnenstad van Utrecht. Het gaat niet vanzelfsprekend: de verkeersregelaars moeten regelmatig ingrijpen.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur- Het Centraal Museum neemt je mee terug in de Utrechtse geschiedenis en opent op zaterdag 12 september De ommuurde stad. Een tentoonstelling over de stadsverdediging van Utrecht.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur- Ondanks de vele onzekerheden gaat de Open Monumentendag dit jaar gewoon door. Er zijn op zaterdag 12 september meer dan veertig Utrechtse monumenten te bewonderen. 

Lees meer...

030 Utrecht Culinair-Het waren een paar bloedstollende weken, maar de winnaar van de eerste editie van de 030 Pizza Contest is bekend. Niemand minder dan PizzArt gaat er met de titel vandoor. 

Lees meer...

030 Utrecht Muziek - Steeds meer Utrechters willen gitaarspelen. De lesavonden bij Guitar Factory aan de Gruttersdijk zitten bomvol. 030Magazine brengt een bezoekje aan de groeiende gitaarschool. 

Lees meer...

030 Utrecht Gezondheid- Vergeet acupunctuur en homeopathie: cupping is de nieuwe tak binnen de alternatieve geneeswijze. Tijdens deze traditionele Chinese massage worden er vacuümcups op je huid geplaatst, waardoor er een soort zuidnap-effect ontstaat. Dit zou de doorbloeding stimuleren, energiebanen laten vrijkomen en de spierblokkades opheffen. Kwakzalverij of niet? Tijd om het uit te proberen. 

Lees meer...

030 Utrecht Sport & Lifestyle - FC Utrecht bestaat deze zomer vijftig jaar maar onderging een vreemd jubileum. De grootse feestplannen gingen verloren door het coronavirus. Er heerste een doodse stilte in Stadion Galgenwaard.

Lees meer...

Drogisterij

Merchandise NL Magazine

Mediamarkt