Cultuur & Uitgaan
Typography

030 Utrecht Cultuur & Uitgaan - Tijdens de herfstvakantie ontdekken jong en oud in Museum Speelklok samen de magische zelfspelende muziekinstrumenten van het museum. Iedere dag is de muzikale sprookjes-voorstelling Belle en het Beest te beleven, de tentoonstelling Vieze liedjes op deftige speelklokken te bezichtigen en is er elk uur een Muzikale Rondleiding.

In de herfstvakantie van regio Noord wordt er een draaiorgelavontuur georganiseerd voor de jonge museumbezoekers.
Museum Speelklok is tijdens de herfstvakantie van maandag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Muzikale sprookjesvoorstelling Belle en het Beest

Van 14 t/m 22 oktober is iedere dag de muzikale sprookjesvoorstelling Belle en het Beest te zien in Museum Speelklok. Een familievoorstelling in Utrecht voor kinderen vanaf 5 jaar! Klik hier voor meer informatie.

Tentoonstelling: Vieze liedjes op deftige Speelklokken

Dé tentoonstelling over guilty pleasures uit de 18de eeuw. Van 12 oktober 2017 t/m 8 april 2018 leggen de chique bellenspeelklokken van Museum Speelklok een stukje pikante geschiedenis bloot in de tentoonstelling Vieze liedjes op deftige speelklokken. Klik hier voor meer informatie.

Herfstvakantie regio Noord: Draaiorgelavontuur

Tijdens de herfstvakantie regio Noord, 21 t/m 29 oktober, kunnen de jonge museumbezoekers dagelijks om 14.00 uur mee op draaiorgelavontuur met de orgelman. Tijdens de tocht door het museum leren de kinderen meer over de draaiorgels van het museum en ervaren ze zelf hoe het is om een orgelman of orgelvrouw te zijn. Kunnen ze op het juiste tempo een liedje afspelen? Dan stappen ze met een officieel draaiorgeldiploma het museum uit. Klik hier voor meer informatie.

Muzikale Rondleiding

Ook tijdens de herfstvakantie wordt de Muzikale Rondleiding elk uur aangeboden. De eerste start om 10.30 uur en de laatste om 15.30 uur. Tijdens de gratis Muzikale Rondleiding klinkt heel veel muziek, uiteraard gespeeld door de zelfspelende instrumenten, en worden interessante verhalen en anekdotes verteld. Deze rondleiding door het museum is leuk voor jong en oud, duurt ongeveer 45 minuten en start ieder uur. Daarnaast is er speciaal voor de jonge museumbezoekers een speurtocht met orgelaapje Toon en kunnen ze zelf muziek maken in de MuziekFabriek.

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

15 december 2018

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Advertentie

Vliegtickets