Cultuur & Uitgaan
Typography

030 Utrecht Cultuur - Op 18 november 2017 laat jong Nederlands en Vlaams compositietalent tussen de 12 en 21 jaar zich weer horen tijdens het Prinses Christina Compositie Concours.

Naast dat er op deze dag circa 30 composities worden uitgevoerd zijn er workshops in samenwerking met BUMA Cultuur georganiseerd en zal pianist  Ralph van Raat een lecture recital geven.

50 jaar Prinses Christina Concours!

Deelnemers mogen componeren voor een vrije bezetting. Ze mogen het stuk zelf uitvoeren maar ook een stuk schrijven voor een combinatie uit de instrumenten: klarinet, cello, slagwerk en zang. De composities worden dan uitgevoerd door Trio Burlesco. In het kader van het 50 jarig jubileum van het Prinses Christina Concours is het dit  jaar ook mogelijk om een compositie te schrijven die gebaseerd is op dit jubileum. Er zijn extra prijzen voor de composities op dit thema.

 

Prijzen

De winnaars van het concours worden aan het einde van de dag bekendgemaakt door een professionele jury. De prijsuitreiking is in handen van componist Theo Loevendie! Deelnemers maken kans op een les bij een Nederlandse componist naar eigen keuze of bijvoorbeeld een cultuurweekend naar Parijs.

Waar?

Het compositieconcours start om 09:30 uur in de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht (HKU), wordt afgesloten met een feestelijke borrel rond 19:00 en is vrij toegankelijk.

Meer informatie op www.christinaconcours.nl

 

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

15 december 2018

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Advertentie

Vliegtickets