Cultuur & Uitgaan
Typography

Utrecht Cultuur & Uitgaan - Het Spoorwegmuseum uit Utrecht is vandaag door 4.000 Museuminspecteurs verkozen tot het “Kidsproof” museum van de provincie Utrecht. Kersvers Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, reikte de prijzen uit. In totaal werden de Nederlandse musea ruim 8.000 keer gekeurd door de Museuminspecteurs (kinderen t/m 12 jaar). Het Spoorwegmuseum valt bijzonder in de smaak: “De vuurproef, de simulator en de oude treinen (waar je in mag) zijn heel cool!”, aldus een Museuminspecteur.

Maar liefst 44 musea, verspreid over het hele land, mogen zich dit jaar Kidsproof noemen. Zo werd vandaag bekend gemaakt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Deze prijzen zetten samenwerkingen tussen scholen en musea in de schijnwerpers. Musea bieden een rijke, verrassende en inspirerende omgeving om te leren. Scholen kunnen musea helpen om nieuw publiek te bereiken en te interesseren. Want meer waardering voor en sterkere binding met museale collecties begint steeds bij de jongste generaties.

 

Een overzicht van alle Kidsproof musea staat op www.museumkids.nl.

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Boeken

BoekenBoeken