Cultuur & Uitgaan
Typography

030 Utrecht Cultuur - René de Kam versterkt Centraal Museum vanaf 1 februari 2018.

Het Centraal Museum verwelkomt René de Kam als conservator Stadsgeschiedenis. René werkte de afgelopen jaren bij Erfgoed gemeente Utrecht. Hij schreef diverse boeken over de geschiedenis van de stad met onder meer De Utrechtse Domtoren, Trots van de stad uit 2014 en De kleine geschiedenis van Utrecht voor Dummies uit 2017. Als gastconservator maakte hij in 2016 voor het Centraal Museum de grote overzichtstentoonstelling over de Domtoren die op veel belangstelling mocht rekenen. René vervangt Renger de Bruin die in 2017 het museum verliet.

Bart Rutten, directeur van het Centraal Museum: “We zijn ontzettend blij dat René de Kam ons team komt versterken. Het oudste stadsmuseum van Nederland hecht veel waarde aan haar lokale geschiedenis en heeft met het aantrekken van René een bevlogen en toegankelijke kenner van en verteller over Utrechtse geschiedenis kunnen aantrekken.”

 

René de Kam wil als conservator Stadsgeschiedenis nog meer mensen bij het bijzondere verleden van de stad betrekken. Hij geeft aan: “Utrecht is naar mijn idee een van de mooiste en meest interessante historische steden van het land. Met verhalen van jager-verzamelaars, Romeinse botenbouwers en slimme middeleeuwse kathedralenbouwers tot aan Rietveld, Dick Bruna en de Tour de France.”

Als conservator van het Centraal Museum zal René samenwerken met zowel instellingen, Utrechters, als mensen van buiten de stad om de Utrechtse geschiedenis zo goed mogelijk en van zoveel mogelijk kanten te belichten.

Zie ook: centraalmuseum.nl.