Cultuur & Uitgaan
Typography

030 Utrecht Cultuur & Uitgaan - Tijdens het lange Paasweekend van vrijdag 30 maart tot dinsdag 2 april 2018 wordt voor de tweede keer de industriële Werkspoorkathedraal omgetoverd tot het decor van het Werkspoor Festival.

Een gratis toegankelijk festival in het Werkspoorkwartier waar je vier dagen lang een gastronomisch paradijs ontdekt met een grote variatie aan pop-up keukens en gezellige barren. Naast de culinaire ontdekkingsreis geniet je van live-muziek en randprogrammering. Ook voor etenstijd hoef je je niet te vervelen: ontdek de Pluk de Nacht bioscoop, de gedichtjes van Liedfs en meer! Vergeet dus niet langs te komen bij het Werkspoor Festival voor een Vrolijk Pasen!

Eten, bioscoop, entertainment

De foodtrucks en de gezellige barretjes zijn de hele dag geopend. Maar er wordt niet alleen gegeten: live optredens zullen de fabriekshal vullen met muzikale klanken, onder de bevestigde namen vallen Nieuwegrond, Stijn Sadee en Sublime presents: The Court Sessions ft. Kris Rietveld. Op een kleiner podium verzorgt Terence Sessions optredens van singer-songwriters. Zin in iets anders? Kom tot rust en ontspan bij de live cinema van Pluk de Nacht, of waag een dansje in de Stille Disco.

 

Kids area

Ook aan de kleintjes wordt gedacht: laat ze op avontuur gaan in het reuzenrad, een dier timmeren in de Platte Dierentuin of rijd als een ware prins(es) op een kleurrijk hert door de fabriekshal. Laat ze naar hartelust paaseieren schilderen of zelf een limonade produceren in de Limo Fabriek!

Goede bereikbaarheid

Het Werkspoor Festival vindt plaats in de Werkspoorkathedraal aan de Tractieweg 41, in de Utrechtse wijk Zuilen. Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen (kom als het kan met de fiets) en het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem de Sprinter op Utrecht Centraal en stap 3 minuten later uit op NS-station Utrecht Zuilen. Met buslijn 5 richting Cartesiusweg zijn bezoekers binnen 20 minuten vlakbij de Werkspoorkathedraal. Uitstaphalte: Gietijzerstraat. Voor bezoekers die met het openbaar vervoer komen, is het maximaal 10 minuten lopen naar de Werkspoorkathedraal.

Openingstijden

Op Goede Vrijdag openen de fabrieksdeuren om 16.00 uur, zaterdag en de Paasdagen zijn de deuren al geopend vanaf 12.00 uur. Kijk op www.werkspoorfestival.nl voor de laatste updates.

Wethouder Anke Klein en leerlingen basisschool planten een boom

030 Utrecht Duurzaamheid - Op vrijdag 29 maart vindt in het Hieronymusplantsoen een bijzondere boomplanting plaats. In dit deel van het Zocherpark wordt een Pinus nigra, een wintergroene naaldboom geplaatst. De boomplanting vindt plaats in het kader van de Open Tuinendag Utrecht om aandacht te vragen voor monumentaal groen in de binnenstad.

Lees meer...

030 Utrecht Economie - Cor Jansen start per 1 maart 2019 als directeur-bestuurder van Utrecht Marketing. Hij volgt daarmee Rijk van Ark op die de functie sinds 1 januari 2017 bekleedt. 

Lees meer...

030 Utrecht Opleiding : Het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland voert in januari 2019 een extra startmoment in voor de opleiding Verpleegkunde in Utrecht. Deze niveau 4 mbo-opleiding leidt verpleegkundigen op die meteen aan de slag kunnen in verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, in de thuiszorg en in ziekenhuizen.

Lees meer...

Oranje Fonds laat zien hoe mensen voor elkaar klaarstaan

Foto: ©Oranje Fonds - Remko de Waal.

Lees meer...

030 Houten Houten - Achttien kandidaten hebben gereageerd op de burgemeestersvacature in de gemeente Houten, 4 vrouwen en 14 mannen.

Lees meer...

030 Zeist Politiek - Gemeente Zeist en Accres, eigenaar van het voormalige V&D-pand in Zeist, houden op woensdag 10 april een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis van Zeist. Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie over het onderzoek naar de nieuwe bestemming voor het voormalig V&D-pand en over de gebiedsvisie voor het Emmaplein, Markt en Voorheuvel-zuid.

Lees meer...

Foto: Robert Oosterbroek

030 Utrecht Cultuur - Een boekenkast van zo’n 10 meter hoog. Wat wil je nog meer. Als boekenliefhebber droom je hiervan, hoewel natuurlijk 10 meter wel erg hoog is. Dan maar genieten van de boekenkast die door Utrechtse kunstenaars JanIsDeMan en Deef Feed is gemaakt en de gevel verfraait van een woongebouw op de hoek van de Mimosastraat en de Amsterdamsestraatweg.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur - Maatschappelijk-cultureel podium De Kargadoor viert in 2019 haar 60-jarig bestaan met een jubileumjaar met themamaanden en nieuwe programmering. Vrijdag 8 februari wordt het jubileum officieel geopend door Wethouder van Cultuur Anke Klein en slaat de stichting een nieuwe weg in, geïnspireerd door herontdekte waarden.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur - Het Centraal Museum Utrecht heeft op 30 januari 2019 in New York op een veiling bij Sotheby’s het kunstwerk De bruiloft van Cupido en Psyche van de Utrechtse schilder Joachim Wtewael verworven. Het betreft een werk in olieverf op koper uit circa 1601/03 van 15,5 x 20,5 centimeter. Een klein mythologisch werk op koper van Wtewael stond al sinds 1933 op de verlanglijst van het museum. Het werk werd afgehamerd op 5 miljoen dollar. De aankoop werd mede mogelijk gemaakt door de Vereniging Rembrandt, het Mondriaan Fonds en het Nationaal Aankoopfonds van het ministerie van OCW. Johnny van Haeften, kunsthandelaar gespecialiseerd in oude meesters, heeft namens het Centraal Museum de bieding verricht.

Lees meer...

030 Utrecht Gezondheid -  Op het station Utrecht Centraal komt van 20 tot 25 november een pop-up store met condooms die je ter plekke kunt passen. Dit is een initiatief van Soa Aids Nederland die probeert het condoom als voorbehoedsmiddel meer onder de aandacht te brengen.

Lees meer...

030 Utrecht Hobby -Ervaar samen met andere League-fans de actie en energie van de wereldfinale van League of Legends op groot scherm en in verbluffende high-definition. Kinepolis Jaarbeurs Utrecht vertoont het mega-event 3 november live in de bioscoop!

Lees meer...

030 Utrecht Sport - Na de succesvolle eerste editie keert de Utrecht Urban Trail op zondag 10 juni terug met een gloednieuw parcours.

Lees meer...

Drogisterij

Merchandise NL Magazine

Mediamarkt