Cultuur & Uitgaan
Typography

030 Utrecht Cultuur - Vrijdag 1 juni gaat de nieuwste voorstelling van De Vrijstaat Theaterfamilie in première in Podium Hoge Woerd. BLAFFEN! is spannend, zit vol muziek en neemt ons ruim een uur lang mee naar een andere wereld: die van de honden en wolven.

Door de ogen van de jonge straathond Laika zien we hoe Boxer en Wolf de strijd met elkaar aanbinden en bereid zijn om tot het uiterste te gaan. BLAFFEN! is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. De verwijzingen naar actuele maatschappelijke thema’s maken deze voorstelling ook echt een aanrader voor volwassenen. BLAFFEN! speelt op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni om 19:30 uur en zondag 3 juni om 11 en om 15 uur. Kijk voor kaartverkoop op podiumhogewoerd.nl.

 

BLAFFEN!

De jonge straathond Laika is door Boxer gerekruteerd voor het Leger van de Rode Hond. Als Laika haar uniform krijgt, is ze blij. Samen met de jonge honden en patrouillepuppies bewaakt ze vanaf nu het Hondenland tegen de wilde wolven. Zij zijn de bron van alle kwaad en moeten buiten de muur worden gehouden. Maar dan ontdekt Laika waarom haar vader is gevlucht uit Hondenland en nu tussen de wolven leeft. Wie moet Laika geloven, Boxer of Wolf? En alle andere honden? Die zullen net als het publiek moeten kiezen bij welk kamp zij willen horen. Voor wie stem jij? 

Speciaal voor de voorstelling is de BLAFFEN-band opgericht. Deze zes jongeren uit Leidsche Rijn e.o. hebben onder begeleiding van een bandcoach zelf de muziek bij de liedteksten gecomponeerd. Podiumervaring deden zij eerder op met hun eigen bandjes tijdens de Grote Prijs van Leidsche Rijn van KLUB19, op de Showman’s Fair op het Berlijnplein en tijdens de opening van het Leidsche Rijn Centrum en start van 20 jaar Leidsche Rijn. Check hier de trailer van BLAFFEN! en kijk of je ze herkent. 

Theateracademie voor kinderen en jongeren

Daphne de Bruin (artistiek leider De Vrijstaat en theatermaker): "In 2019 komt onze 10de theaterproductie uit: de circusvoorstelling Parade Paard. Een bijzonder circus dat al generaties lang gerund wordt door een paardenfamilie en waar niet de dieren maar de mensen hun kunsten moeten vertonen. Dit jubileum wordt aangegrepen om De Vrijstaat Theaterfamilie in zijn nieuwe vorm te lanceren, o.a. door het oprichten van een theateracademie voor kinderen en jongeren die het theaterambacht in de praktijk willen leren. Benieuwd of deze theateracademie iets voor jouw kind is? Kom naar BLAFFEN! en zie zelf hoe wij in onze theaterproducties met meerdere generaties samenwerken. Professionals met jarenlange ervaring en expertise delen hun kennis, ambacht en passie met jonge talenten. Zo maken wij voorstellingen waarbij kwaliteit, talentontwikkeling en spelplezier centraal staan."

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

23 februari 2019

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Advertentie

Vliegtickets