Cultuur & Uitgaan
Typography

030 Utrecht Cultuur - Vrijdag 1 juni gaat de nieuwste voorstelling van De Vrijstaat Theaterfamilie in première in Podium Hoge Woerd. BLAFFEN! is spannend, zit vol muziek en neemt ons ruim een uur lang mee naar een andere wereld: die van de honden en wolven.

Door de ogen van de jonge straathond Laika zien we hoe Boxer en Wolf de strijd met elkaar aanbinden en bereid zijn om tot het uiterste te gaan. BLAFFEN! is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. De verwijzingen naar actuele maatschappelijke thema’s maken deze voorstelling ook echt een aanrader voor volwassenen. BLAFFEN! speelt op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni om 19:30 uur en zondag 3 juni om 11 en om 15 uur. Kijk voor kaartverkoop op podiumhogewoerd.nl.

 

BLAFFEN!

De jonge straathond Laika is door Boxer gerekruteerd voor het Leger van de Rode Hond. Als Laika haar uniform krijgt, is ze blij. Samen met de jonge honden en patrouillepuppies bewaakt ze vanaf nu het Hondenland tegen de wilde wolven. Zij zijn de bron van alle kwaad en moeten buiten de muur worden gehouden. Maar dan ontdekt Laika waarom haar vader is gevlucht uit Hondenland en nu tussen de wolven leeft. Wie moet Laika geloven, Boxer of Wolf? En alle andere honden? Die zullen net als het publiek moeten kiezen bij welk kamp zij willen horen. Voor wie stem jij? 

Speciaal voor de voorstelling is de BLAFFEN-band opgericht. Deze zes jongeren uit Leidsche Rijn e.o. hebben onder begeleiding van een bandcoach zelf de muziek bij de liedteksten gecomponeerd. Podiumervaring deden zij eerder op met hun eigen bandjes tijdens de Grote Prijs van Leidsche Rijn van KLUB19, op de Showman’s Fair op het Berlijnplein en tijdens de opening van het Leidsche Rijn Centrum en start van 20 jaar Leidsche Rijn. Check hier de trailer van BLAFFEN! en kijk of je ze herkent. 

Theateracademie voor kinderen en jongeren

Daphne de Bruin (artistiek leider De Vrijstaat en theatermaker): "In 2019 komt onze 10de theaterproductie uit: de circusvoorstelling Parade Paard. Een bijzonder circus dat al generaties lang gerund wordt door een paardenfamilie en waar niet de dieren maar de mensen hun kunsten moeten vertonen. Dit jubileum wordt aangegrepen om De Vrijstaat Theaterfamilie in zijn nieuwe vorm te lanceren, o.a. door het oprichten van een theateracademie voor kinderen en jongeren die het theaterambacht in de praktijk willen leren. Benieuwd of deze theateracademie iets voor jouw kind is? Kom naar BLAFFEN! en zie zelf hoe wij in onze theaterproducties met meerdere generaties samenwerken. Professionals met jarenlange ervaring en expertise delen hun kennis, ambacht en passie met jonge talenten. Zo maken wij voorstellingen waarbij kwaliteit, talentontwikkeling en spelplezier centraal staan."

Wethouder Anke Klein en leerlingen basisschool planten een boom

030 Utrecht Duurzaamheid - Op vrijdag 29 maart vindt in het Hieronymusplantsoen een bijzondere boomplanting plaats. In dit deel van het Zocherpark wordt een Pinus nigra, een wintergroene naaldboom geplaatst. De boomplanting vindt plaats in het kader van de Open Tuinendag Utrecht om aandacht te vragen voor monumentaal groen in de binnenstad.

Lees meer...

030 Utrecht Economie - Cor Jansen start per 1 maart 2019 als directeur-bestuurder van Utrecht Marketing. Hij volgt daarmee Rijk van Ark op die de functie sinds 1 januari 2017 bekleedt. 

Lees meer...

030 Utrecht Opleiding : Het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland voert in januari 2019 een extra startmoment in voor de opleiding Verpleegkunde in Utrecht. Deze niveau 4 mbo-opleiding leidt verpleegkundigen op die meteen aan de slag kunnen in verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, in de thuiszorg en in ziekenhuizen.

Lees meer...

Oranje Fonds laat zien hoe mensen voor elkaar klaarstaan

Foto: ©Oranje Fonds - Remko de Waal.

Lees meer...

030 Houten Houten - Achttien kandidaten hebben gereageerd op de burgemeestersvacature in de gemeente Houten, 4 vrouwen en 14 mannen.

Lees meer...

030 Zeist Politiek - Gemeente Zeist en Accres, eigenaar van het voormalige V&D-pand in Zeist, houden op woensdag 10 april een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis van Zeist. Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie over het onderzoek naar de nieuwe bestemming voor het voormalig V&D-pand en over de gebiedsvisie voor het Emmaplein, Markt en Voorheuvel-zuid.

Lees meer...

Foto: Robert Oosterbroek

030 Utrecht Cultuur - Een boekenkast van zo’n 10 meter hoog. Wat wil je nog meer. Als boekenliefhebber droom je hiervan, hoewel natuurlijk 10 meter wel erg hoog is. Dan maar genieten van de boekenkast die door Utrechtse kunstenaars JanIsDeMan en Deef Feed is gemaakt en de gevel verfraait van een woongebouw op de hoek van de Mimosastraat en de Amsterdamsestraatweg.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur - Maatschappelijk-cultureel podium De Kargadoor viert in 2019 haar 60-jarig bestaan met een jubileumjaar met themamaanden en nieuwe programmering. Vrijdag 8 februari wordt het jubileum officieel geopend door Wethouder van Cultuur Anke Klein en slaat de stichting een nieuwe weg in, geïnspireerd door herontdekte waarden.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur - Het Centraal Museum Utrecht heeft op 30 januari 2019 in New York op een veiling bij Sotheby’s het kunstwerk De bruiloft van Cupido en Psyche van de Utrechtse schilder Joachim Wtewael verworven. Het betreft een werk in olieverf op koper uit circa 1601/03 van 15,5 x 20,5 centimeter. Een klein mythologisch werk op koper van Wtewael stond al sinds 1933 op de verlanglijst van het museum. Het werk werd afgehamerd op 5 miljoen dollar. De aankoop werd mede mogelijk gemaakt door de Vereniging Rembrandt, het Mondriaan Fonds en het Nationaal Aankoopfonds van het ministerie van OCW. Johnny van Haeften, kunsthandelaar gespecialiseerd in oude meesters, heeft namens het Centraal Museum de bieding verricht.

Lees meer...

030 Utrecht Gezondheid -  Op het station Utrecht Centraal komt van 20 tot 25 november een pop-up store met condooms die je ter plekke kunt passen. Dit is een initiatief van Soa Aids Nederland die probeert het condoom als voorbehoedsmiddel meer onder de aandacht te brengen.

Lees meer...

030 Utrecht Hobby -Ervaar samen met andere League-fans de actie en energie van de wereldfinale van League of Legends op groot scherm en in verbluffende high-definition. Kinepolis Jaarbeurs Utrecht vertoont het mega-event 3 november live in de bioscoop!

Lees meer...

030 Utrecht Sport - Na de succesvolle eerste editie keert de Utrecht Urban Trail op zondag 10 juni terug met een gloednieuw parcours.

Lees meer...

Drogisterij

Merchandise NL Magazine

Mediamarkt