Cultuur & Uitgaan
Typography

Foto Geert de Jong

030 Utrecht Cultuur - Op zaterdag 10 november vindt in de Pieterskerk in Utrecht de zesde editie van het Geestdrift Festival plaats. Met dit jaar onder andere theoloog Miroslav Wolf, de Iraanse activiste en dichteres Azadeh Sobout, theoloog en filosoof Jeffrey Robbins, folk-tweeling Tangarine en Neerlands onbekendste popster Meindert Talma. 

Het Geestdrift Festival is een eigenzinnig festival waar levensbeschouwing, engagement en schoonheid elkaar ontmoeten. Voor deze zesde editie verhuist het festival naar een nieuwe locatie: de prachtige Pieterskerk in het centrum van Utrecht. Het programma is net als voorgaande jaren verrassend, onderscheidend en inspirerend. 

Drogisterij.net De online drogist van Nederland en België 

Internationale sprekers

Zo zal Miroslav Wolf – een van de meest invloedrijke theologen ter wereld – twee lezingen verzorgen. Tijdens het middagprogramma houdt Wolf een lezing over de betekenis van religie in een geglobaliseerde wereld, ’s avonds spreekt hij over het precaire onderwerp God en misbruik. 

De Iraanse activiste, wetenschappen en dichters Azadeh Sobout vertelt over de Perzische Soefi-mysticus Rumi en draagt een aantal van zijn gedichten voor. 

De Amerikaanse theoloog en filosoof Jeffrey Robbins komt met een betoog voor politieke theologie en brengt het ‘goede nieuws’ van radical theology naar het festival. 

Heel veel bezielde muziek

Tweeling Arnout en Sander Brinks, beter bekend als Tangarine, komen hun prachtige, persoonlijke en bezielde americana- en folksongs vertolken, Meindert Talma zal, twaal jaar na verschijning, liedjes spelen van zijn album ‘Nu Geloof Ik Wat Er In De Bijbel Staat’, transgender street legend Baby Dee kruipt achter het oude kerkorgel van de Pieterskerk en de Zeeuwse troubadour Broeder Dieleman en Friese dichter Tsead Bruinja treden samen op als het improvisatie-duo ‘Praten en Breien’. 

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

23 maart 2019

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Advertentie

Vliegtickets