Cultuur & Uitgaan
Typography

030 Utrecht Cultuur : Op 16 november opent het Nederlands Volksbuurtmuseum de interactieve tentoonstelling ‘Proef je geluk op 13’. Proef je geluk op 13 is een culinaire ‘geluksroute’ van het Volksbuurtmuseum langs 12 buurtcafés, koffietentjes en restaurants in Wijk C. In hetVolksbuurtmuseum zelf worden foto’s tentoongesteld van bezoekers die met hun gelukshapje op de foto zijn gegaan. Het project is een vervolg op de jubileumtentoonstelling ‘Gelukkig hebben we de foto’s nog’ en duurt tot en met 28 februari 2019.

Route ‘Proef je geluk op 13’ 

De cafés en restaurants, vaak op historische locaties in Wijk C, serveren gelukshapjes en drankjes met een verhaal uit de buurt. Bezoekers kunnen de route via hun mobiel volgen en worden zo meegenomen in de geschiedenis van de buurt. Bezoekers wandelen en proeven aan geluk in de buurt, door het heden en verleden.

Tentoonstelling met foto’s

Ook kan de bezoeker “op 13” op de foto te gaan met haar of zijn gelukshapje of drankje. Deze foto kan - als de bezoeker dat wil - tentoongesteld worden in het museum als onderdeel van een groot, groeiend mozaïek. Zo leidt de route van binnen naar buiten en weer terug. Hiermee wordt verwezen naar de rol die ontmoetingsplekken in de wijk van oudsher spelen bij samenzijn met vrienden en buurtgenoten.

Geluk op 13

‘Proef je geluk op 13’ is een Utrechtse variant op het idee ‘Geluk op 13’ van Willemien van Heugten. De Utrechtse versie is een samenwerking met Stichting Boots, projectbureau Pionira, de deelnemende locaties en studenten van Hogeschool Utrecht (Communicatie en Multimediadesign) en ROC Midden Nederland (Welzijn College).

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, Carel Nengerman Fonds, Elise Mathilde Fonds, K.F. Heinfonds en de Van Baaren Stichting.

De tentoonstelling en route zijn te zien van 16 november 2018 tot en met 28 februari 2019.

Nederlands Volksbuurtmuseum, Waterstraat 27-29
Geopend di-vrij, zondag, elke eerste, tweede en derde zaterdag, 11.00-17.00 uur
Kosten toegang tot de Geluksroute bij de kassa van het museum: €10,-  

Entree Volksbuurtmuseum: €5,- MJK-kaart en U-pas gratis.
Voor meer informatie en het programma,
kijk op de website Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marise Bout, projectcoördinatieDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Albert van Wersch, directeur, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wethouder Anke Klein en leerlingen basisschool planten een boom

030 Utrecht Duurzaamheid - Op vrijdag 29 maart vindt in het Hieronymusplantsoen een bijzondere boomplanting plaats. In dit deel van het Zocherpark wordt een Pinus nigra, een wintergroene naaldboom geplaatst. De boomplanting vindt plaats in het kader van de Open Tuinendag Utrecht om aandacht te vragen voor monumentaal groen in de binnenstad.

Lees meer...

030 Utrecht Economie - Cor Jansen start per 1 maart 2019 als directeur-bestuurder van Utrecht Marketing. Hij volgt daarmee Rijk van Ark op die de functie sinds 1 januari 2017 bekleedt. 

Lees meer...

030 Utrecht Opleiding : Het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland voert in januari 2019 een extra startmoment in voor de opleiding Verpleegkunde in Utrecht. Deze niveau 4 mbo-opleiding leidt verpleegkundigen op die meteen aan de slag kunnen in verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, in de thuiszorg en in ziekenhuizen.

Lees meer...

Oranje Fonds laat zien hoe mensen voor elkaar klaarstaan

Foto: ©Oranje Fonds - Remko de Waal.

Lees meer...

030 Houten Houten - Achttien kandidaten hebben gereageerd op de burgemeestersvacature in de gemeente Houten, 4 vrouwen en 14 mannen.

Lees meer...

030 Zeist Politiek - Gemeente Zeist en Accres, eigenaar van het voormalige V&D-pand in Zeist, houden op woensdag 10 april een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis van Zeist. Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie over het onderzoek naar de nieuwe bestemming voor het voormalig V&D-pand en over de gebiedsvisie voor het Emmaplein, Markt en Voorheuvel-zuid.

Lees meer...

Foto: Robert Oosterbroek

030 Utrecht Cultuur - Een boekenkast van zo’n 10 meter hoog. Wat wil je nog meer. Als boekenliefhebber droom je hiervan, hoewel natuurlijk 10 meter wel erg hoog is. Dan maar genieten van de boekenkast die door Utrechtse kunstenaars JanIsDeMan en Deef Feed is gemaakt en de gevel verfraait van een woongebouw op de hoek van de Mimosastraat en de Amsterdamsestraatweg.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur - Maatschappelijk-cultureel podium De Kargadoor viert in 2019 haar 60-jarig bestaan met een jubileumjaar met themamaanden en nieuwe programmering. Vrijdag 8 februari wordt het jubileum officieel geopend door Wethouder van Cultuur Anke Klein en slaat de stichting een nieuwe weg in, geïnspireerd door herontdekte waarden.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur - Het Centraal Museum Utrecht heeft op 30 januari 2019 in New York op een veiling bij Sotheby’s het kunstwerk De bruiloft van Cupido en Psyche van de Utrechtse schilder Joachim Wtewael verworven. Het betreft een werk in olieverf op koper uit circa 1601/03 van 15,5 x 20,5 centimeter. Een klein mythologisch werk op koper van Wtewael stond al sinds 1933 op de verlanglijst van het museum. Het werk werd afgehamerd op 5 miljoen dollar. De aankoop werd mede mogelijk gemaakt door de Vereniging Rembrandt, het Mondriaan Fonds en het Nationaal Aankoopfonds van het ministerie van OCW. Johnny van Haeften, kunsthandelaar gespecialiseerd in oude meesters, heeft namens het Centraal Museum de bieding verricht.

Lees meer...

030 Utrecht Gezondheid -  Op het station Utrecht Centraal komt van 20 tot 25 november een pop-up store met condooms die je ter plekke kunt passen. Dit is een initiatief van Soa Aids Nederland die probeert het condoom als voorbehoedsmiddel meer onder de aandacht te brengen.

Lees meer...

030 Utrecht Hobby -Ervaar samen met andere League-fans de actie en energie van de wereldfinale van League of Legends op groot scherm en in verbluffende high-definition. Kinepolis Jaarbeurs Utrecht vertoont het mega-event 3 november live in de bioscoop!

Lees meer...

030 Utrecht Sport - Na de succesvolle eerste editie keert de Utrecht Urban Trail op zondag 10 juni terug met een gloednieuw parcours.

Lees meer...

Drogisterij

Merchandise NL Magazine

Mediamarkt