Cultuur & Uitgaan
Typography

030 Utrecht Cultuur - De kaartverkoop voor het studentenkamerfestival – kort Stukafest – in Utrecht is op 3 december van start gegaan. Op 13 februari 2019 zullen twintig culturele acts in studentenkamers in de Utrechtse binnenstad optreden, waaronder electropopkoningin Aafke Romeijn, impro-theatergroep Flunknarf en danscollectief NEVA. De gehele line-up is samen met de kaartverkoop op de website gepubliceerd.

Stukafest Stukafest is het studentenkamerfestival dat dit jaar in 13 verschillende Nederlandse steden plaatsvindt. De avond bestaat uit drie rondes: in alle deelnemende kamers treedt een artiest elke ronde op. Bezoekers kunnen hun eigen route langs drie kamers samenstellen, en na de laatste ronde de avond afsluiten met een spetterend eindfeest, genaamd ‘StukaNacht’. De programmering is multidisciplinair en bevat onder andere muziek, dans, theater en cabaret. Zo wordt cultuur in een unieke en vertrouwde omgeving bereikbaar gemaakt voor studenten.

 

Programmering

Stukafest Utrecht kent een uiteenlopende programmering met opvallende acts, zoals headliner Aafke Romeijn, die haar electropop terug zal brengen naar de akoestische basis en in een van de studentenkamers achter de piano zal kruipen. Naast bekende artiesten, wordt ook opkomend talent geprogrammeerd, zoals danscollectief NEVA, een groep jonge dansers die hun fysieke grenzen constant verleggen.

Om het festival een echt Utrechts karakter te geven, worden zoveel mogelijk Utrechtse artiesten geprogrammeerd. Diversiteit Naast een diverse line-up, doet Stukafest Utrecht ook zijn best om een podium te geven aan cultureel diverse artiesten en toegankelijk te zijn voor een internationaal publiek. Daarom is dit jaar een samenwerking opgezet met De Voorkamer, een Utrechtse organisatie die zich specialiseert in het samenbrengen van locals en nieuwkomers.

De Voorkamer zal een van onze kamers vullen met door hen geselecteerde artiesten. Ook zijn er verschillende “language no problem” acts, waar mensen die de Nederlandse taal niet beheersen hun route uit kunnen samenstellen. Deze optredens zijn bijvoorbeeld dansvoorstellingen, waarbij het fysieke als universele taal dient, of muzikanten die in het Engels zingen.

 

Samenwerkingen

De Voorkamer is niet onze enige samenwerking, ook De Grote Prijs van Nederland, het Café Theater Festival, Mensen Zeggen Dingen en Go Short zijn weer van de partij. Deze partijen programmeren elk een van de acts en zorgen ervoor dat opkomende artiesten van grote kwaliteit komen optreden in de intieme studentenkamers. Verrassingen In de line-up zitten nog twee verrassingen: de winnaar van de Slag om Stukafest en de mystery act. De Slag om Stukafest is een wedstrijd waarbij drie bands om de laatste vrije kamer strijden en vindt plaats op 17 januari in Café Hofman. De mystery act is een nieuw programmaonderdeel: deze artiest blijft nog even geheim en wordt pas in januari aangekondigd. Degenen die zich graag laten verrassen, kunnen wel alvast hun kaartje kopen voor deze kamer.

Ticketverkoop Tickets zijn te koop via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/stukafest-utrecht-2019. Er kunnen kaarten gekocht worden voor een enkele ronde van Stukafest, drie rondes samen of drie rondes plus toegang tot het eindfeest StukaNacht. Voor welke acts de bezoekers een ticket kopen kan beslist worden op de website van Stukafest: https://www.stukafest.nl/utrecht/

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Boeken

BoekenBoeken