Cultuur & Uitgaan
Typography

030 Utrecht Cultuur - De kaartverkoop voor het studentenkamerfestival – kort Stukafest – in Utrecht is op 3 december van start gegaan. Op 13 februari 2019 zullen twintig culturele acts in studentenkamers in de Utrechtse binnenstad optreden, waaronder electropopkoningin Aafke Romeijn, impro-theatergroep Flunknarf en danscollectief NEVA. De gehele line-up is samen met de kaartverkoop op de website gepubliceerd.

Stukafest Stukafest is het studentenkamerfestival dat dit jaar in 13 verschillende Nederlandse steden plaatsvindt. De avond bestaat uit drie rondes: in alle deelnemende kamers treedt een artiest elke ronde op. Bezoekers kunnen hun eigen route langs drie kamers samenstellen, en na de laatste ronde de avond afsluiten met een spetterend eindfeest, genaamd ‘StukaNacht’. De programmering is multidisciplinair en bevat onder andere muziek, dans, theater en cabaret. Zo wordt cultuur in een unieke en vertrouwde omgeving bereikbaar gemaakt voor studenten.

 

Programmering

Stukafest Utrecht kent een uiteenlopende programmering met opvallende acts, zoals headliner Aafke Romeijn, die haar electropop terug zal brengen naar de akoestische basis en in een van de studentenkamers achter de piano zal kruipen. Naast bekende artiesten, wordt ook opkomend talent geprogrammeerd, zoals danscollectief NEVA, een groep jonge dansers die hun fysieke grenzen constant verleggen.

Om het festival een echt Utrechts karakter te geven, worden zoveel mogelijk Utrechtse artiesten geprogrammeerd. Diversiteit Naast een diverse line-up, doet Stukafest Utrecht ook zijn best om een podium te geven aan cultureel diverse artiesten en toegankelijk te zijn voor een internationaal publiek. Daarom is dit jaar een samenwerking opgezet met De Voorkamer, een Utrechtse organisatie die zich specialiseert in het samenbrengen van locals en nieuwkomers.

De Voorkamer zal een van onze kamers vullen met door hen geselecteerde artiesten. Ook zijn er verschillende “language no problem” acts, waar mensen die de Nederlandse taal niet beheersen hun route uit kunnen samenstellen. Deze optredens zijn bijvoorbeeld dansvoorstellingen, waarbij het fysieke als universele taal dient, of muzikanten die in het Engels zingen.

 

Samenwerkingen

De Voorkamer is niet onze enige samenwerking, ook De Grote Prijs van Nederland, het Café Theater Festival, Mensen Zeggen Dingen en Go Short zijn weer van de partij. Deze partijen programmeren elk een van de acts en zorgen ervoor dat opkomende artiesten van grote kwaliteit komen optreden in de intieme studentenkamers. Verrassingen In de line-up zitten nog twee verrassingen: de winnaar van de Slag om Stukafest en de mystery act. De Slag om Stukafest is een wedstrijd waarbij drie bands om de laatste vrije kamer strijden en vindt plaats op 17 januari in Café Hofman. De mystery act is een nieuw programmaonderdeel: deze artiest blijft nog even geheim en wordt pas in januari aangekondigd. Degenen die zich graag laten verrassen, kunnen wel alvast hun kaartje kopen voor deze kamer.

Ticketverkoop Tickets zijn te koop via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/stukafest-utrecht-2019. Er kunnen kaarten gekocht worden voor een enkele ronde van Stukafest, drie rondes samen of drie rondes plus toegang tot het eindfeest StukaNacht. Voor welke acts de bezoekers een ticket kopen kan beslist worden op de website van Stukafest: https://www.stukafest.nl/utrecht/

Wethouder Anke Klein en leerlingen basisschool planten een boom

030 Utrecht Duurzaamheid - Op vrijdag 29 maart vindt in het Hieronymusplantsoen een bijzondere boomplanting plaats. In dit deel van het Zocherpark wordt een Pinus nigra, een wintergroene naaldboom geplaatst. De boomplanting vindt plaats in het kader van de Open Tuinendag Utrecht om aandacht te vragen voor monumentaal groen in de binnenstad.

Lees meer...

030 Utrecht Economie - Cor Jansen start per 1 maart 2019 als directeur-bestuurder van Utrecht Marketing. Hij volgt daarmee Rijk van Ark op die de functie sinds 1 januari 2017 bekleedt. 

Lees meer...

030 Utrecht Opleiding : Het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland voert in januari 2019 een extra startmoment in voor de opleiding Verpleegkunde in Utrecht. Deze niveau 4 mbo-opleiding leidt verpleegkundigen op die meteen aan de slag kunnen in verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, in de thuiszorg en in ziekenhuizen.

Lees meer...

Persbericht

030Utrecht Economie - Het ziet ernaar uit dat de Uithoflijn op 29 juli van dit jaar in gebruik wordt genomen. De gemeente houdt nog wel een slag om de arm omdat er nog proefritten en werkzaamheden rond het spoor zijn. Deze datum zou ‘slechts’ een half jaar later dan de oorspronkelijke planning zijn.

Lees meer...

Oranje Fonds laat zien hoe mensen voor elkaar klaarstaan

Foto: ©Oranje Fonds - Remko de Waal.

Lees meer...

030 Houten Houten - Achttien kandidaten hebben gereageerd op de burgemeestersvacature in de gemeente Houten, 4 vrouwen en 14 mannen.

Lees meer...

Foto: Robert Oosterbroek

030 Utrecht Cultuur - Een boekenkast van zo’n 10 meter hoog. Wat wil je nog meer. Als boekenliefhebber droom je hiervan, hoewel natuurlijk 10 meter wel erg hoog is. Dan maar genieten van de boekenkast die door Utrechtse kunstenaars JanIsDeMan en Deef Feed is gemaakt en de gevel verfraait van een woongebouw op de hoek van de Mimosastraat en de Amsterdamsestraatweg.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur - Maatschappelijk-cultureel podium De Kargadoor viert in 2019 haar 60-jarig bestaan met een jubileumjaar met themamaanden en nieuwe programmering. Vrijdag 8 februari wordt het jubileum officieel geopend door Wethouder van Cultuur Anke Klein en slaat de stichting een nieuwe weg in, geïnspireerd door herontdekte waarden.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur - Het Centraal Museum Utrecht heeft op 30 januari 2019 in New York op een veiling bij Sotheby’s het kunstwerk De bruiloft van Cupido en Psyche van de Utrechtse schilder Joachim Wtewael verworven. Het betreft een werk in olieverf op koper uit circa 1601/03 van 15,5 x 20,5 centimeter. Een klein mythologisch werk op koper van Wtewael stond al sinds 1933 op de verlanglijst van het museum. Het werk werd afgehamerd op 5 miljoen dollar. De aankoop werd mede mogelijk gemaakt door de Vereniging Rembrandt, het Mondriaan Fonds en het Nationaal Aankoopfonds van het ministerie van OCW. Johnny van Haeften, kunsthandelaar gespecialiseerd in oude meesters, heeft namens het Centraal Museum de bieding verricht.

Lees meer...

030 Utrecht Gezondheid -  Op het station Utrecht Centraal komt van 20 tot 25 november een pop-up store met condooms die je ter plekke kunt passen. Dit is een initiatief van Soa Aids Nederland die probeert het condoom als voorbehoedsmiddel meer onder de aandacht te brengen.

Lees meer...

030 Utrecht Hobby -Ervaar samen met andere League-fans de actie en energie van de wereldfinale van League of Legends op groot scherm en in verbluffende high-definition. Kinepolis Jaarbeurs Utrecht vertoont het mega-event 3 november live in de bioscoop!

Lees meer...

030 Utrecht Sport - Na de succesvolle eerste editie keert de Utrecht Urban Trail op zondag 10 juni terug met een gloednieuw parcours.

Lees meer...

Drogisterij

Merchandise NL Magazine

Mediamarkt