Cultuur & Uitgaan
Typography

Foto: Robert Oosterbroek

030 Utrecht Cultuur - Een boekenkast van zo’n 10 meter hoog. Wat wil je nog meer. Als boekenliefhebber droom je hiervan, hoewel natuurlijk 10 meter wel erg hoog is. Dan maar genieten van de boekenkast die door Utrechtse kunstenaars JanIsDeMan en Deef Feed is gemaakt en de gevel verfraait van een woongebouw op de hoek van de Mimosastraat en de Amsterdamsestraatweg.

 

Ruim een week hebben ze er over gedaan om deze giga boekenkast als muurschildering te maken. Wat een fraai geheel. “We hadden al lang het idee om hier een muurschildering te maken maar we hebben heel lang moeten nadenken over een goed concept. Toen viel ineens het kwartje, de vorm van het pand past goed bij een schildering van een boekenkast,” aldus Kunstenaar JanIsDeMan

De twee graffitikunstenaars hebben uitgebreid gesproken met diverse buurtbewoners die allen enthousiast reageerden. JanIsDeMan: “We hebben buurtbewoners gevraagd wat hun lievelingsboek is en deze in de boekenkast geschilderd. De omgeving is daar een echte multiculturele buurt, en dat zie je ook terug aan de gekozen boeken. Het komt allemaal terug in deze boekenkast. De reacties zijn nu dan ook alleen maar positief.”

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Advertentie

Vliegtickets