Cultuur & Uitgaan
Typography

Ontdekkingstochten in de maand augustus

030Utrecht Cultuur - Altijd al benieuwd geweest naar dat kasteel in Oud-Zuilen aan de Vecht? Willen jullie op cultureel avontuur? Kom dan deze zomervakantie naar Slot Zuylen! In de maand augustus worden extra Ontdekkingstochten georganiseerd voor de jonge vakantievierders en hun ouders of verzorgers. Op woensdag 7, 14, 21 en 28 augustus kunnen gezinnen samen het Slot verkennen en kan er gewandeld worden in de historische kasteeltuin. De speurtocht Het Mandje van de Barones maakt het bezoek aan de tuin nóg leuker!

Extra ontdekkingstochten op woensdag
Naast de vaste zondagmiddag kunnen kinderen en hun ouders en verzorgers in augustus ook op woensdagen deelnemen aan de speciale Cold Case Slot Zuylen Ontdekkingstocht. Samen luisteren jullie naar de spannende verhalen van de gidsen, doen leuke spelletjes en gaan op zoek naar een gestolen schatkist met daarin persoonlijke eigendommen van de barones. Lukt het jullie deze cold case op te lossen?

Tijdens de ontdekkingstocht mag iedereen meedoen. De groep gaat op zoek naar aanwijzingen over de wapendiefstal van 1977. En ook kunnen de allerkleinsten op muizenjacht! Spelenderwijs ontdekken kinderen de geschiedenis van het Slot, al haar bijzondere bewoners en hoe het was om hier als kind op te groeien. Wie dat leuk vindt kan verkleed als prinses of ridder door het kasteel gaan. Dankzij de aangename temperatuur in huis is Slot Zuylen een ideale uitvalsbasis tijdens de warme zomermaanden.

Speurtocht: Het Mandje van de Barones
Ook in de historische kasteeltuin is het in de zomer heerlijk vertoeven. De bloemen staan in bloei en de moestuin staat vol groente en fruit. Gaan jullie de kasteeltuin in? Vergeet dan niet de speurtocht Het Mandje van de Barones mee te nemen! Deze is voor € 1- verkrijgbaar in de museumwinkel. Met een wandeling door de tuin, vragen en leuke opdrachten wordt het mandje van de Barones langzaam gevuld. Weten jullie de speurtocht op te lossen?

Aanvullende informatie
Woensdag 7, 14, 21 en 18 augustus, aanvang: 14.00 uur;
Reguliere Ontdekkingstochten op zondagen, 14.00 uur;
Entreeprijs: Volwassenen € 13,00, kinderen € 6,75,
Korting met BGL VIP-kaart, Museumkaart en Vrienden van Slot Zuylen gratis.
Reserveer om teleurstellingen te voorkomen via 030-2440255 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Leeftijd: Kinderen van 5 - 11 jaar oud en hun (groot)ouders/verzorgers
Slot Zuylen, Tournooiveld 1, 3611AS Oud Zuilen
De tuin is rolstoeltoegankelijk.
Meer informatie? Raadpleeg dan Saskia Hoogervorst (marketing & PR-medewerker),
Tel: 030-234 37 23 | E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Advertentie

Vliegtickets