Cultuur & Uitgaan
Typography

030Utrecht Kunst/Cultuur - De Dansers hebben een stomende zomer achter de rug. Met een festival versie van Shake Shake Shake tourde De Dansers langs verschillende festivals als Oerol, Zwarte Cross, Lowlands en de Parade Amsterdam. Weer terug in hun stadse werken ze nu aan de avondvullende theaterversie van Shake Shake Shake. Op 28 september gaat de voorstelling in première in theater De Paardenkathedraal, Utrecht.  

Shake Shake Shake is een opzwepend concert dat langzaam ontspoort in een dansvoorstelling. Een live band van dansers en muzikanten zingt over vastzitten en losschudden, de top najagen en de bodem raken. De één vliegt over de ander zijn instrumenten en even later zijn ze samen verwikkeld in een poëtisch dansduet. Een rock en roll  ritueel, met muziek als motor en bezieling als brandstof.  

Met gesmeerde kelen en lijven sleutelen en schaven De Dansers de komende weken in De Paardenkathedraal aan de avondvullende theaterversie. Dit historische theater in Wittevrouwen was ooit de manege van de Rijks Veeartsenijschool en is momenteel het huistheater van toneelgezelschap Theater Utrecht. De Paardenkathedraal vormt samen met Theaterhuis De Berenkuil (de uitvalbasis van De Dansers en verschillende andere culturele instellingen) het Utrechts Theaterkwartier.

Dansconcerten
De Dansers staan bekend om het maken van ‘dansconcerten’: organische samenkomsten van moderne dans en live muziek. Shake Shake Shake is hun meest verregaande versmelting. Op 28 september, de dag van de première, wordt daarom ook een EP met nummers uit de voorstelling uitgebracht. De EP wordt verkocht tijdens de LIVE theatertour in de theaters en is online te beluisteren via Spotify

Welkom
De buurt is welkom om een kijkje te komen nemen tijdens de open repetitie op 21 september. Shake Shake Shake is vier keer te zien in Utrecht. Op 27 en 28 september en 3 en 4 oktober, in De Paardenkathedraal. Vervolgens gaan De Dansers op theatertour langs verschillende steden door heel Nederland.   

Wilt u meer info? Raadpleeg dan

.

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Boeken

BoekenBoeken