Cultuur & Uitgaan
Typography

030Utrecht Kunst/Cultuur - Op zaterdag 9 november vindt in de prachtige, eeuwenoude Utrechtse Pieterskerk alweer de zevende editie van het Geestdrift Festival plaats.

In het overvolle Nederlandse festivallandschap onderscheidt het Geestdrift Festival zich van andere festivals door een eigenzinnig programma waar levensbeschouwing, engagement en schoonheid elkaar ontmoeten. Dit is een festival waar je als bezoekers telkens wordt verrast, ontroerd en geïnspireerd.

In een tijd waarin polarisatie, en identiteitspolitiek gemeengoed lijken, staat het Geestdrift Festival dit jaar in teken van de Apocalyps. Apocalyps betekent de onthulling van kennis, een vergezicht, een visioen. Het Geestdrift Festival belooft haar bezoekers een openbaring van kunst, zingeving en inspiratie. En daarvoor zijn een aantal zeer bijzondere sprekers, muzikanten en kunstenaars uitgenodigd.

Met dit jaar de filosoof en politiek activist die de stem van het post-Joegoslavië wordt genoemd, Srećko Horvat. De Ierse dichter-theoloog en vredesactivist, Pádraig Ó Tuama. Priester, schrijver, kunstenares en dochter van de Zuid-Afrikaanse bisschop Tutu, Mpho Tutu van Furth. Politica en wereldverbeteraar Marianne Thieme. Muzikanten David Åhlén en Listener. De uit LA afkomstige Noord-Ierse filosoof Peter Rollins. De film Strange Negotiations van de award-winning regisseur Brandon Vedder - over het leven van David Bazan (Pedro the lion). En - uiteraard - nog heel veel meer.

Datum, tijd en locatie:
Zaterdag 9 november 2019 van 12:00-00:00 Pieterskerk Utrecht
Tickets via: www.geestdriftfestival.nl/tickets
Meer info via: website (met prachtige foto’s van eerdere edities).

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Boeken

BoekenBoeken