Cultuur & Uitgaan
Typography

030 Kunst & Cultuur - Het zijn spannende weken voor museum IJsselstein. Als de gemeenteraad niet akkoord gaat met een additionele subsidie moet het museum zijn deuren sluiten.

De beslissing is in handen van de Gemeenteraad. ,,Over twee weken hebben we het antwoord”. 

Onvoldoende financiering  
Het museum heeft voor de komende vier jaar een subsidie van 250 0000 euro ontvangen. En dit is volgens directeur Bert Murk niet genoeg. ,,Museum IJsselstein heeft nog een additionele bijdrage nodig, want ik wil er mee stoppen”, legt Bert uit. ,,Eind 2021 heb ik er tien jaar als onbezoldigd directeur op zitten en wil dan graag het stokje doorgeven aan een bezoldigd directeur.” Het museum vraagt de gemeente om een extra bijdrage voor deze kosten. ,,We praten dan over een 37.500 euro per jaar ofwel 150.000 euro over een termijn van vier jaar.” Het college besloot eerder met deze additionele subsidie niet akkoord te gaan. Het geld is er niet, luidde het basale antwoord. Alle hoop is daarmee nu gevestigd op de gemeenteraad.


Positief
De gemeenteraad neemt tijdens de raadsvergadering op donderdag 2 juli een besluit. ,,Als de raad ingrijpt, heeft Museum IJsselstein niets te vrezen”. Bert blijft optimistisch. Hij heeft vertrouwen in de gemeenteraad. ,,Ik vind het triest dat het zover moet komen, maar ik denk dat we gered worden door de gong. Een positief besluit.” Voor de deugdelijkheid, gaat de gemeente niet akkoord dan sluit Museum IJsselstein per eind december dit jaar.

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Boeken

BoekenBoeken