Cultuur & Uitgaan
Typography

030 Utrecht Cultuur -Heeft corona de cultuur- en kunstliefhebbers weggejaagd of niet? Een kijkje bij het Centraal Museum Utrecht in tijden van quarantaine.


Maatregelen
,,Dat we anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden is bij iedereen bekend. Daarom beperken we bij het Centraal Museum het bezoekersaantal”, vertelt zakelijk directeur Marco Grob. ,,We ontvangen bezoekers nu zo veel mogelijk met tijdslot en hebben een speciale route ingericht”. Kunstliefhebbers hoeven zich geen zorgen te maken. Met een tijdsslotticket, alternatieve route en eenrichtingsverkeer mag het museum in coronatijd 235 bezoekers toelaten. Cultureel Utrecht is weer geopend. 

Online succes
Tijdens de sluiting groeide het aantal volgers op Instagram. Utrecht kroop massaal achter hun laptop. Sommige virtuele tours trokken online zelfs meer bezoekers dan de fysieke versie. Het Centraal Museum is trots. ,,De online introductie op De tranen van Eros, waarvoor we een kleine bijdrage vroegen is meer dan achtduizend keer bekeken".
Een wandeling door het museum gewoon vanuit huis. Utrecht liet zich niet afschrikken door een kleine bijdrage. Volgens Grob zijn de online tentoonstellingen aantrekkelijk voor mensen die nog afwachtend zijn. Een goede voorbereiding kan immers geen kwaad.

Toekomstbeeld
Niet alleen de online tentoonstellingen maar ook de online boekenclub werd goed bezocht. Literair lezen op je IPad, mobiel op laptop vormt in deze coronatijd bij het Centraal Museum geen enkel probleem. Ondanks dat het museum nu weer bezocht mag worden, gaan de online alternatieven gewoon door. ,,We werken achter de schermen hard aan een nieuwe tentoonstelling. De ommuurde stad vertelt alles over de geschiedenis van een stadsverdediging”. Liefhebbers moeten wel nog even geduld hebben. De tentoonstelling opent op zaterdag 12 september voor het publiek.

 

 Fotograaf: Robert Oosterbroek

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Boeken

BoekenBoeken