Cultuur & Uitgaan
Typography

030 Utrecht Cultuur & Uitgaan- Horecacafé Stairway (voormalig Stairway to Heaven) vormt al vijfentwintig jaar een begrip in de binnenstad van Utrecht. Maar helaas, aan al het moois komt een eind. ,,Tja, we halen geen energie meer uit het rockcafé. Het is tijd voor verandering!”.

Horecacafé Stairway wordt in 1995 door Henk Westbroek en zijn vrouw Julia Harris opgericht. Door gouden platen, bekende gitaren en grote namen groeit Stairway to Heaven al snel uit tot een iconisch rock- ‘n-rollcafé. Niet gek als je kijkt naar het lijstje met artiesten. Alanis Morissette, Herman Brood en Golden Earring beklommen jarenlang het podium. Acht jaar geleden wordt de naam Stairway to Heaven ingekort tot ‘Stairway’. De wilde drumsolo’s en scheurende gitaren maken plaats voor ‘horeca op aanvraag’. Maar ook daar komt een einde aan: vader Henk en moeder Julia gaan met pensioen. De sleutels van de zaak komen in handen van dochter Chrissie en haar man Dani Aguilera. Het begin van een nieuw avontuur. 

Late uurtjes
Chrissie Westbroek liep er als jong meisje al rond. De dochter van de radio-dj kent alle kneepjes van het vak. ,,Ik werkte als tiener in de afwas, later achter de bar en nu mag ik zelf een nieuwe zaak opzetten”. Samen met haar vriend is ze flink aan het verbouwen. Zoals haar vader al zei: het jonge paar wel raad met de oude zaak. ,,We kwamen vorig jaar al tot de conclusie dat Utrecht toe is aan iets nieuws op horecagebied”, legt Chrissie uit. ,,Dus we dachten joh laten we 2019 als tussenjaar zien en op zoek gaan naar een nieuw concept. Geen Stairway meer!”.

Over de openingstijden hoeft niet te worden gediscussieerd. ,,Waarom kan uitgaan niet eerder beginnen? Ik wil niet pas rond 1 uur ’s nachts ergens een discotheek induiken”. Ze is niet de enige die klaagt. ,,Jonge ouders willen niet pas in de late uurtjes gaan stappen." Volgens haar vraagt Utrecht om een nieuwe horecagelegenheid. ,,Niet alleen voor jonge ouders maar ook voor net afgestudeerden en starters. Lekker op tijd een drankje drinken onder het genot van goede muziek!".

Liefde op het eerste gezicht
Een nieuw horecaconcept is geboren. Nu nog op zoek naar de juiste sfeer. Wat wordt de stijl van de nieuwe plek? Samen met haar man Dani, moeder en een goede vriend is Chrissie om de tafel gaan zitten. Even met z’n allen brainstormen. ,,Mijn moeder is beeldende kunstenares. Net als die vriend van ons: theatraal en uitgesproken”. Chrissie lacht. ,,Dat is wel prettig als je op zoek bent naar een nieuwe stijl”. Ze vroeg aan haar moeder: Waar heb je je het meeste thuis gevoeld? ,,New Orleans was haar antwoord. Dus wij zijn aan het googelen geslagen". Gebouwen in pastelkleuren, kenmerkende hekwerken en gietijzeren balkons vullen haar beeldscherm. ,,French Quarter is een bruisende wijk waar je echt vrolijk van wordt. Kleurrijke architectuur met een zomerse uitstraling”. Chrissies ogen stralen. ,,Wij gaan dit buitengevoel naar Utrecht halen!”.  

Oma’s empanada’s 
Niet alleen het interieur moet aan de Nieuw Orleans’ stijl voldoen. De gasten moeten de Zuid-Amerikaanse staat ook kunnen proeven. ,,Het eten van New Orleans is echt een mix van Amerikaanse, Franse en Spaanse invloeden.” Alsof dit nog niet genoeg is, voegt Chrissie nog een extra keuken aan het rijtje toe. ,,Dani komt uit Chili en zijn moeder maakt echt de beste empanada’s. Haha dus zij gaat de Chileense keuken op de kaart zetten en al onze chefs haar heerlijke empanada’s leren maken”.

Livemuziek
De elektrische gitaar wordt vervangen door de akoestische variant. ,,We kiezen niet voor versterkte muziek over grote speakers. Het wordt meer ontspannen muziek, een beetje jazzy misschien zoals Caro Emerald.” Een hapje eten of borrelen onder het genot van livemuziek op het podium. De nieuwe zaak moet een sfeer van saamhorigheid uitstralen. Een zomerse plek waar je overdag kunt langskomen met de kinderen en ’s avonds geniet van een kleurrijke cocktail. ,,En natuurlijk ook van mijn schoonmoeders empanada's!”.

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Boeken

BoekenBoeken