De kasteeltuinen van Kasteel De Haar zijn geopend en bieden veel rood-witte bloemen
Cultuur & Uitgaan
Typography

030 Haarzuilens Cultuur Uitgaan -- Woensdag 19 mei 2021 opent Kasteel de Haar, na een tijdelijke sluiting van meer dan vijf maanden, de poorten van de tuinen. Het moment kan niet beter; vandaag zijn de eenjarige planten de grond in gegaan. Iedere bezoeker deze prachtige bloemenzee met eigen ogen bewonderen.  

Elk jaar plant het tuinteam van Kasteel de Haar de eenjarige planten, die het kasteel een nog mooiere aanblik geven. Al in de vroege geschiedenis speelde de flora en fauna een belangrijke rol voor het Kasteel. Baron Etienne van Zuylen van Nijevelt imponeerde zijn gasten graag met zijn weelderige kasteel. Ook het Engelse landschapspark en de Franse stijltuinen - ontworpen door Hendrik Copijn – zorgden voor een onuitwisbare indruk. De baron liet elk jaar duizenden rood-witte planten aanrukken, maar huurde zelfs ook dieren voor in het park, alles voor een onuitwisbare indruk.

Familiewapen

Geheel in de stijl van het oorspronkelijke ontwerp zullen ook dit jaar meer dan 8.500 rode en witte plantjes de contouren van het Grote Cour en het familiewapen doen verschijnen. Niet alleen op het Grote Cour wordt uitgepakt, ook de Romeinse Tuin zal later deze week rood-wit kleuren. Daar zijn nu al meer dan 220 gekleurde Dahlia’s geplant, die een vrolijke uitstraling geven aan deze bijzondere stijltuin. Mede door het koude weer staan de, ruim 180 verschillende soorten, rozen in de Rozentuin en de Blauwe Regen op dit moment mooi in bloei. Een bezoek aan het park en de tuinen van Kasteel de Haar is een veilige manier om van de buitenlucht te genieten. Via de website kunnen kaarten gekocht en tijdslots gereserveerd worden.

 

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Boeken

BoekenBoeken