Scene uit Shake Shake Shake. Foto: Bart Grietens.
Cultuur & Uitgaan
Typography

030 Utrecht Cultuur Uitgaan -- Na maanden niet spelen in theaters of op festivals, laten De Dansers het publiek de live ervaring thuis beleven. Het nieuwe NTR programma 'The Ballroom' op NPO 2 Extra brengt de bijzondere wereld van het theater in beeld. Utrechts dansgezelschap De Dansers trapt de 16-delige televisieserie af op 26 mei om 22.30 uur met het energieke dansconcert Shake Shake Shake.

'The Ballroom' geeft theatermakers en muzikanten een podium in tijden van corona, en is hiermee het vervolg op de televisieseries Studio 2020 (NTR) en Theater 2020 (NTR) van vorig jaar. In de eerste aflevering van 'The Ballroom' op 26 mei is het podium voor De Dansers. In 20 minuten tonen ze het beste uit dansconcert Shake Shake Shake - dé hit op Oerol 2019 met vervolgens een succesvolle festivaltour en uitverkochte theaterzalen. De scenes worden afgewisseld met gesprekken tussen interviewer Jan Douwe Kroeske en choreograaf Josephine van Rheenen van De Dansers. Samen duiken ze in het maakproces en de artistieke keuzes en geven zo context aan de voorstelling. 

Verlangen naar contact

Shake Shake Shake gooide hoge ogen met een verhaal dat gaat over voelen dat je leeft, in een wereld waarin je nauwelijks meer zelf in de hand hebt waar je aandacht naartoe gaat. Shake Shake Shake gaat over het verlangen naar echt contact, in een wereld waarin alles aan de oppervlakte wordt gehouden door de constante druk van buitenaf. Choreograaf Josephine van Rheenen: “Shake Shake Shake is voor mij alles van je afschudden. De bodem raken, weer opstaan en opnieuw beginnen.”

Inspiratie en verbinding

Sinds corona zijn er voor De Dansers ruim 200 voorstellingen afgelast. Momenteel werkt het Utrechtse gezelschap van dansers en muzikanten achter de schermen aan nieuwe projecten en voorstellingen waarmee ze willen inspireren tot lijfelijkheid en persoonlijke verbinding. In oktober 2021 zijn De Dansers weer live te ervaren in het Utrechtse theater De Paardenkathedraal met hun nieuwe voorstelling Hold Your Horses: een sensitief dansconcert over het verlangen om met je lichaam grip te krijgen op een grillige wereld.

Beeld: Scene uit Shake Shake Shake. Foto: Bart Grietens.

Verkoop nu je auto

 

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Boeken

BoekenBoeken