Utrechtse cultuurorganisaties doen een beroen op de inwoners
Cultuur & Uitgaan
Typography

030 Utrecht Cultuur Uitgaan -- Van 28 mei tot en met 5 juni 2021 organiseert het Prins Bernhard Cultuurfonds de jaarlijkse actie voor cultuur en natuur. Deze actie, voorheen bekend als de Anjeractie, wordt al sinds 1946 georganiseerd en is daarmee de oudste nog bestaande collecte van Nederland. In de provincie Utrecht komen dit jaar 115 lokale cultuurorganisatie in actie. 

De collecte is voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst is voor de organisaties die actief collecteren. In de provincie Utrecht doen veel muzikale verenigen mee, zoals Muziekvereniging Abcouder Harmonie, Muziekvereniging Ons Genoegen Montfoort, Orkestvereniging Amersfoort en het Houtens Gospelkoor Together. Ook andere culturele organisaties zetten zich de komende actieweek in, waaronder Stichting Culturele Activiteiten in de Wijkplaats, stichting De Waterspiegel en Stichting Vertel het Door(n).

De netto-opbrengst van de landelijke actie ontvangen de deelnemende organisaties deze zomer via het Prins Bernhard Cultuurfonds. Organisaties kunnen het goed gebruiken en besteden dit bijvoorbeeld aan de aankoop van nieuwe instrumenten of uniformen, het opleiden van jeugdleden en aan een grote voorstelling ná corona. Met deze actie krijgen de lokale Utrechtse cultuur- en natuurverenigingen een enorme boost. Dit versterkt de gemeenschapszin.

Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op dezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto opbrengst weer teruggeeft aan de organisaties die actievoeren.

Speedpedelecs.com - Dé specialist in Speed Pedelecs

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Boeken

BoekenBoeken