Buurtcamping de Hoge Woerd
Cultuur & Uitgaan
Typography

030 Utrecht Cultuur Uitgaan -- De Buurtcamping Hoge Woerd, een van de Utrechtse buurtcampings, is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij verbinden het motto is. Tijdens een kampeerweekend van 16 t/m 18 juli 2021 in het eigen stadspark leer je ongedwongen je buren kennen. Ook maatschappelijke initiatieven en ondernemers dragen hun steentje bij.

Nu het na lange tijd weer mag en we bijna zijn vergeten wat uit eten gaan betekent, wilden de chefs van Restaurant Florent en Restaurant Het Zuiden graag hun bijdrage doen aan dit verbindend evenement. De nagerechten voor de campinggasten van Buurtcamping De Hoge Woerd worden door de beide chefs verzorgd. “We beseffen nu, in moeilijk tijden, des te meer hoe belangrijk het is om terug te kunnen vallen op de mensen die dicht bij je zijn, zoals je buren”, aldus de eigenaresse Filiz van beide restaurants.

Restaurant Het Zuiden

Fikret Geldi, eigenaar van Het Zuiden is een doorgewinterde hotelier, onder meer heeft hij gewerkt in de mooiste hotels van Nederland zoals Het Kurhaus, De L' Europe en het Krasnapolsky hotel. Op 1 juli 2015 hebben Fikret en zijn vrouw Filiz, beiden buurtbewoners uit Leidsche Rijn, restaurant Het Zuiden overgenomen. Een logische stap voor hen. Het starten van een horecazaak was lang een terugkerend onderwerp aan de keukentafel en een wens die nu eindelijk uitkwam.

In Het Zuiden eet je een geweldig goede dry age steak en mooie schaal- en schelpdieren. De surf en turf van dry age steak en verse kreeft is hun signature gerecht.

Restaurant Florent

Per 1 augustus 2021 zijn zij bovendien de nieuwe eigenaren van Restaurant Florent. Zij koken Frans met eerlijke Utregse producten. De gerechten zijn hoog op smaak en een tikje eigenwijs. Bijzondere wijnen, een perfecte Franse klassieker en een ongewone gang ertussen. Hun enthousiasme hierover is aanstekelijk. “Mooi en lekker eten maakt ons gelukkig. Dat serveren we in gulzige hoeveelheden samen met hemelse sausjes, boeiende bijgerechten en complementaire combinaties.”

Daarin gaan ze soms tegen de trends in. Florent is daarom de expressie van de liefde voor de Franse cuisine: eigenwijze gerechten van hoog culinair niveau, in een ongedwongen toegankelijke ambiance waar iedereen zich thuis voelt. Franse keuken met een eigenwijze twist van chef Robert Mcadoo en sous-chef Jeremy Martina.

Algemene banners

 

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Boeken

BoekenBoeken