Economie & Duurzaamheid
Typography

Het Circulair Compliment voor een lokaal initiatief
030 Utrecht Duurzaamheid – Gemeente Utrecht en Duurzame Week werken samen aan een duurzame, gezonde en hernieuwbare stad. Tijdens de Duurzame Week lichten we lokale initiatieven van enthousiaste burgers, ondernemers en bedrijven uit die hieraan bijdragen. Dit jaar doen we dat door uitreiking van het ‘Circulair Compliment’ aan initiatieven die zich richten op circulariteit.

Inschrijven vóór 10 oktober – Ben of ken jij iemand die oude producten een nieuw leven geeft, dé oplossing heeft voor de plastic soep of op een andere ludieke manier helpt om afval uit de stad te weren? Die weet hoe je grondstoffen en materialen slim en hoogwaardig kunt hergebruiken? Geef jezelf of diegene direct op via duurzameweek.nl. De inschrijvingen worden beoordeeld op mate van impact, toepas- en opschaalbaarheid.

Uitreiking van het Circulair Compliment op 23 oktober tijdens de Duurzame Week
Na de sluitingsdatum van de inschrijving wordt bekendgemaakt welke vijf initiatieven genomineerd zijn. Van de genomineerden wordt een videoportret gemaakt om het initiatief te presenteren. Daarmee werven de genomineerden online stemmen van het publiek. Op dinsdagavond 23 oktober worden op het Circulair Pitch Podium in de Climate Planet de portretten vertoond en pitchen de genomineerden hun initiatief live. De jury kiest de winnaar, mede op basis van de publieksstemmen, pitch en criteria.

 

Het Circulair Compliment bestaat uit een winnaarsbeker en een cheque ter waarde van €1.500,-. Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door AMEV en de gemeente Utrecht. Daarnaast krijgt elke genomineerde een videoportret van zijn initiatief, gemaakt door Start the Future en VanSelfie.

Over Duurzame Week - Stichting Duurzame Week wil particulieren, ondernemers en overheden verbinden, inspireren en activeren voor een groenere samenleving en toekomst. “We geloven dat het bieden van een podium in de vorm van activiteitenweek, de Duurzame Week, maar ook de meetup elke eerste dinsdag van de maand, daarin een belangrijke bijdrage leveren,” zegt directeur Margit Végh.

www.duurzameweek.nl

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

23 februari 2019

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Advertentie

coolblue

One.com

Coolblue