Economie & Duurzaamheid
Typography

030 Utrecht Opleiding : Het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland voert in januari 2019 een extra startmoment in voor de opleiding Verpleegkunde in Utrecht. Deze niveau 4 mbo-opleiding leidt verpleegkundigen op die meteen aan de slag kunnen in verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, in de thuiszorg en in ziekenhuizen.

Het tweede startmoment is onderdeel van een breder pakket aan maatregelen en innovaties van het Gezondheidszorg College om het grote tekort van verpleegkundigen op de arbeidsmarkt op te lossen. Studenten Verpleegkunde zijn na hun vierjarige opleiding zo goed als zeker van een baan. Vaak bij de instellingen waar ze ook stage hebben gelopen. Zij-instromers in de BBL, de opleidingsvariant waarbij studenten 4 dagen in de week werken en een dag per week naar school komen, kunnen vrijwel direct aan het werk.

Open Avond
Tijdens de Open Avond op 28 november zijn alle leslocaties van ROC Midden Nederland geopend voor geïnteresseerden. De Future Care Labs in Utrecht zijn te bezichtigen en docenten en studenten van alle opleidingen van het Gezondheidszorg College en het Welzijn College geven presentaties en demonstraties in de praktijklokalen. Meer informatie en aanmelden voor opleidingen die in januari starten: www.rocmn.nl  

‘Switchers’ en aanpakkers
Starten in januari is interessant voor havisten, mbo-studenten en studenten van een hbo-opleiding die tussentijds willen switchen. De opleiding Verpleegkunde staat bekend als pittig: het zijn de aanpakkers die niet terugschrikken voor een uitdaging die hiervoor slagen. De meest ambitieuze studenten kunnen de opleiding sneller afronden, waarbij gekeken wordt naar vooropleiding, voortgang en ervaring.

 Bereken je premie - ZorgDirect


Toekomst van de zorg
ROC Midden Nederland speelt proactief in op de situatie op de arbeidsmarkt. Eerstejaars studenten Verpleegkunde komen vanaf de start van de opleiding al in aanraking met professionals uit het werkveld van de zorg. In januari openen de Future Care Labs in Utrecht hun deuren. De labs zijn samen met bedrijven en maatschappelijke partners ontwikkeld en sluiten aan bij de laatste actuele inzichten in de zorg. In deze drie nieuwe lesruimtes maken studenten kennis met nieuwe zorgtechnologie. Op de Tech Campus in Nieuwegein komt een lab waar studenten Techniek- en ICT leren hun kennis in te zetten voor de zorg. Daarnaast is er een mobiel zorglab waar zowel studenten als medewerkers van o.a. verpleeg- en verzorgingshuizen getraind worden.

Afgestudeerd Verpleegkundige Robin Kikkert: “Na de havo ging ik Verpleegkunde studeren op het hbo. Maar ik kwam er al snel achter, dat ik daar niet gelukkig werd. Ik miste de praktijk. Op het Gezondheidszorg College is onderwijs in de praktijk een belangrijk deel van de opleiding. De lesstof is pittig en de praktijk vraagt best veel van je, maar ik werd hiermee goed voorbereid op de arbeidsmarkt”.

Wethouder Anke Klein en leerlingen basisschool planten een boom

030 Utrecht Duurzaamheid - Op vrijdag 29 maart vindt in het Hieronymusplantsoen een bijzondere boomplanting plaats. In dit deel van het Zocherpark wordt een Pinus nigra, een wintergroene naaldboom geplaatst. De boomplanting vindt plaats in het kader van de Open Tuinendag Utrecht om aandacht te vragen voor monumentaal groen in de binnenstad.

Lees meer...

030 Utrecht Economie - Cor Jansen start per 1 maart 2019 als directeur-bestuurder van Utrecht Marketing. Hij volgt daarmee Rijk van Ark op die de functie sinds 1 januari 2017 bekleedt. 

Lees meer...

030 Utrecht Opleiding : Het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland voert in januari 2019 een extra startmoment in voor de opleiding Verpleegkunde in Utrecht. Deze niveau 4 mbo-opleiding leidt verpleegkundigen op die meteen aan de slag kunnen in verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, in de thuiszorg en in ziekenhuizen.

Lees meer...

Persbericht

030Utrecht Economie - Het ziet ernaar uit dat de Uithoflijn op 29 juli van dit jaar in gebruik wordt genomen. De gemeente houdt nog wel een slag om de arm omdat er nog proefritten en werkzaamheden rond het spoor zijn. Deze datum zou ‘slechts’ een half jaar later dan de oorspronkelijke planning zijn.

Lees meer...

Oranje Fonds laat zien hoe mensen voor elkaar klaarstaan

Foto: ©Oranje Fonds - Remko de Waal.

Lees meer...

030 Houten Houten - Achttien kandidaten hebben gereageerd op de burgemeestersvacature in de gemeente Houten, 4 vrouwen en 14 mannen.

Lees meer...

Foto: Robert Oosterbroek

030 Utrecht Cultuur - Een boekenkast van zo’n 10 meter hoog. Wat wil je nog meer. Als boekenliefhebber droom je hiervan, hoewel natuurlijk 10 meter wel erg hoog is. Dan maar genieten van de boekenkast die door Utrechtse kunstenaars JanIsDeMan en Deef Feed is gemaakt en de gevel verfraait van een woongebouw op de hoek van de Mimosastraat en de Amsterdamsestraatweg.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur - Maatschappelijk-cultureel podium De Kargadoor viert in 2019 haar 60-jarig bestaan met een jubileumjaar met themamaanden en nieuwe programmering. Vrijdag 8 februari wordt het jubileum officieel geopend door Wethouder van Cultuur Anke Klein en slaat de stichting een nieuwe weg in, geïnspireerd door herontdekte waarden.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur - Het Centraal Museum Utrecht heeft op 30 januari 2019 in New York op een veiling bij Sotheby’s het kunstwerk De bruiloft van Cupido en Psyche van de Utrechtse schilder Joachim Wtewael verworven. Het betreft een werk in olieverf op koper uit circa 1601/03 van 15,5 x 20,5 centimeter. Een klein mythologisch werk op koper van Wtewael stond al sinds 1933 op de verlanglijst van het museum. Het werk werd afgehamerd op 5 miljoen dollar. De aankoop werd mede mogelijk gemaakt door de Vereniging Rembrandt, het Mondriaan Fonds en het Nationaal Aankoopfonds van het ministerie van OCW. Johnny van Haeften, kunsthandelaar gespecialiseerd in oude meesters, heeft namens het Centraal Museum de bieding verricht.

Lees meer...

030 Utrecht Gezondheid -  Op het station Utrecht Centraal komt van 20 tot 25 november een pop-up store met condooms die je ter plekke kunt passen. Dit is een initiatief van Soa Aids Nederland die probeert het condoom als voorbehoedsmiddel meer onder de aandacht te brengen.

Lees meer...

030 Utrecht Hobby -Ervaar samen met andere League-fans de actie en energie van de wereldfinale van League of Legends op groot scherm en in verbluffende high-definition. Kinepolis Jaarbeurs Utrecht vertoont het mega-event 3 november live in de bioscoop!

Lees meer...

030 Utrecht Sport - Na de succesvolle eerste editie keert de Utrecht Urban Trail op zondag 10 juni terug met een gloednieuw parcours.

Lees meer...

Drogisterij

Merchandise NL Magazine

Mediamarkt