Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

030Utrecht Economie - Zeer verwachtingsvol opende Warenhuisketen Hudson’s Bay op 21 maart 2019 haar deuren in het voormalige pand van V&D in winkelcentrum Hoog Catharijne. Vanwege de bijzonder teleurstellende Nederlandse resultaten vertrekt het totale bedrijf met al haar vestigingen voor het eind van het jaar definitief uit Nederland. En dus zal ook de Utrechtse locatie, die pas ongeveer een half jaar geleden in Utrecht werd geopend, haar deuren sluiten.

Vanwege de slechte cijfers van alle vestigingen in Nederland, ziet de directie geen andere mogelijkheid dan het sluiten van alle winkels. Het is geen succes geworden voor Hudson’s Bay in Nederland die, eigenlijk vanaf de intrede van de keten in Nederland in 2017, direct met forse tegenwind te maken kreeg. De consument liet het bedrijf links liggen en alle modificaties ten spijt als assortiment- en prijsaanpassingen, konden het tij niet keren. Sluiting kon dan ook niet uitblijven.

Er schijnt een sociaal plan in de maak te zijn met een afvloeiingsregeling voor tijdelijke en vaste werknemers voor alle Nederlandse werknemers en dus ook voor die in Utrecht. Hoe een en ander zijn beslag zal krijgen, is vooralsnog tamelijk onbekend. De ontslagdatum voor alle werknemers van het warenhuis is 31 december 2019.

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

22 februari 2020

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Advertentie

coolblue

One.com

Coolblue