Geen schermen voor 3 jaar : Waarom moeten kinderen worden beschermd ?

In onze moderne wereld zijn schermen alomtegenwoordig en het gebruik ervan door kinderen is een grote zorg geworden voor ouders en gezondheidsprofessionals. Dit artikel gaat in op de mogelijk schadelijke invloed van schermen op de ontwikkeling van kinderen jonger dan 3 jaar.

Hij onderstreept waarom het essentieel is om het gebruik te verbieden of op zijn minst drastisch te beperken op deze kritieke leeftijd. We zullen recent onderzoek over dit onderwerp onderzoeken, evenals de aanbevelingen van deskundigen op het gebied van kindergeneeskunde en kinderpsychologie. Blijf bij ons om uit te vinden waarom dit onderwerp je aandacht verdient.

Vroege blootstelling aan beeldschermen : Een officieel rapport waarschuwt voor de gevaren voor kinderen

In de huidige gedigitaliseerde wereld maakt men zich steeds meer zorgen over de blootstelling van kinderen aan schermen vanaf jonge leeftijd. De laatste statistieken benadrukken de risico’s die inherent zijn aan deze hyperverbinding onder kinderen.

In een studie die is uitgevoerd door een vereniging van deskundigen wordt opgeroepen om het gebruik van beeldschermen door kinderen onder de drie jaar dringend te reguleren om hun gezondheid en ontwikkeling te waarborgen. optimale ontwikkeling.

De specifieke risico’s van vroege blootstelling aan beeldschermen

Het rapport belicht verschillende gevaren die in verband worden gebracht met het vroege gebruik van schermen. In het bijzonder wordt gewezen op de verstoring van de slaap van kinderen, met moeite met in slaap vallen en het behouden van een diepe slaap.

Daarnaast werkt de zittende levensstijl die wordt veroorzaakt door de tijd die voor beeldschermen wordt doorgebracht obesitas bij kinderen in de hand. Overmatige blootstelling aan schermen kan ook de ontwikkeling van bijziendheid bij jongere kinderen versnellen.

Lees ook :  Geld en vriendschap: volg deze handige tips om ruzie te voorkomen!

Bovendien kan de toegang tot sociale netwerken via deze schermen angst verergeren en depressie bij toch al kwetsbare kinderen. Tot slot waarschuwt het rapport voor de frequente blootstelling van kinderen aan ongepaste inhoud.

Studies tonen aan dat vroege en langdurige blootstelling aan schermen schadelijke effecten kan hebben op de cognitieve ontwikkeling van kinderen. Ze worden geconfronteerd met een constante toevloed van visuele en audio-informatie, die hun concentratievermogen kan verstoren problemen op te lossen en zinvol met hun omgeving om te gaan.

Aanbevelingen voor een veilig gebruik van schermen door kinderen

Met het oog op deze risico’s bevelen de deskundigen het volgende aan een totaal verbod op het gebruik van schermen voor kinderen onder de drie jaar. Voor kinderen van 3-6 jaar wordt zeer beperkte toegang onder toezicht aanbevolen, met prioriteit voor educatieve inhoud.

Deze maatregelen zijn gericht op kinderen te beschermen tegen de agressieve strategieën van technologiebedrijven die hun cognitieve zwakheden uitbuiten om hen afhankelijk te maken van hun schermen. Dit is een essentiële stap in het herwinnen van controle over de digitale omgeving van de jongste kinderen en het garanderen van hun welzijn.

030 Magazine is een onafhankelijke nieuws- en informatiesite. Steun onze redactie door ons te melden op Google News.

Brittany Beringer 030 magazine
Brittany Beringer

In haar artikelen deelt Brittany haar kennis en praktische adviezen en biedt ze lezers tips en verrijkende perspectieven om hun dagelijks leven te verbeteren.

View stories