Hoe kan ik pollenallergie vermijden? Planten die je niet in je tuin mag zetten

Wanneer de lente voor de deur staatde natuur ontwaakt en daarmee ook de pollenallergieën. Een pollenallergie kan een aangenaam seizoen veranderen in een een echte beproeving voor sommigen van ons. Wist je dat je tuin een belangrijke bron van deze allergenen kan zijn?

Dat klopt, bepaalde planten veroorzaken eerder allergische reacties dan andere. In dit artikel helpen we je om deze planten te identificeren om uit te sluiten van uw groene ruimte voor het risico op pollenallergieën te minimaliseren. Op deze manier kun je optimaal genieten van het mooie weer zonder je zorgen te maken over vroegtijdige niesbuien en andere allergiegerelateerde ongemakken.

Pollens: een altijd aanwezige bedreiging voor allergiepatiënten

Pollendeze kleine korrels die door bloemen worden geproduceerd om hun voortplanting te garanderen, is weer terug in de lucht. Het komt in grote hoeveelheden vrij bij bepaalde bomen zoals hazelnoot, es en els en vormt een grote bedreiging voor het milieu. een echte plaag voor allergiepatiënten.

Ondanks de naderende komst van regen, die tijdelijk zou moeten verminderen, Meer dan driekwart van het land blijft op rood staan voor dit allergierisico. Om aanvallen te beperken, is het raadzaam om bepaalde plantensoorten in de directe omgeving te vermijden, vooral in de tuin.

Planten en bomen die vermeden moeten worden door allergiepatiënten

Als je gevoelig bent voor allergieën, kunnen bepaalde plantensoorten bijzonder problematisch zijn. De grassenzoals gerst, tarwe en rogge, geven pollen af die allergieaanvallen kunnen uitlokken.

Ook sommige veel voorkomende bomen zoals elzen, berken of eiken staan bekend om hun hoge pollen. Tot slot kunnen bepaalde wilde planten zoals ambrosia of de bakbanaan moeten ook worden vermeden.

Lees ook :  Kweek deze planten om van slakken af te komen in je tuin !

Deze planten en bomen zijn problematisch omdat hun pollen, meegevoerd door de wind, gemakkelijk de luchtwegen kunnen bereiken en allergische reacties veroorzaken. Het wordt daarom aanbevolen om uit uw tuin te verwijderen als je gevoelig bent voor pollen.

Een hypoallergene tuin aanleggen: planten kiezen

Voor mensen met een allergie kan de oplossing zijn om een hypoallergene tuin aan te leggen. Hoe kun je dit doen? Door te kiezen voor entomofiele planten te kiezen, d.w.z. planten waarvan worden bestoven door insecten en niet door de wind.

Rozen, geraniums, brem, narcis en munt zijn slechts enkele voorbeelden van deze soorten. Hun stuifmeel wordt niet door de lucht verspreid, maar rechtstreeks door insecten van de ene bloem naar de andere gedragen, waardoor het risico op blootstelling voor mensen met een allergie wordt verminderd.. Een verstandige keuze van vegetatie kan daarom bijdragen aan uw buitenruimte aangenamer te maken en minder problematisch voor je gezondheid.

030 Magazine is een onafhankelijke nieuws- en informatiesite. Steun onze redactie door ons te melden op Google News.

Brittany Beringer 030 magazine
Brittany Beringer

In haar artikelen deelt Brittany haar kennis en praktische adviezen en biedt ze lezers tips en verrijkende perspectieven om hun dagelijks leven te verbeteren.

View stories