Er worden regenbuien verwacht maar die lossen de droogte niet op. Foto: Erik Witsoe

030 Regio Economie Duurzaamheid Educatie – De kop is een quote van Jaco van Wezel, Weeronline. De aanleiding is dat KNMI voor donderdag code geel afgeeft voor onweersbuien. Regen- en onweersbuien op komst. Goed nieuws zou je zeggen na enkele weken van betrekkelijke droogte, maar dat valt in de praktijk tegen. Er kan lokale wateroverlast ontstaan en de droogte wordt er vaak nauwelijks mee verholpen.

Lees meer...

Het wordt eenvoudiger dieren te beschermen

030 Economie Duurzaamheid Educatie – Provincie Utrecht ondersteunt gemeenten bij de uitvoering van hun verduurzamingsopgave, maar heeft op basis van de Wet natuurbescherming ook de plicht zeldzame diersoorten te beschermen. In spouwmuren zijn vaak (beschermde) vleermuizen aanwezig, die door isolatie gedood kunnen worden. Met een nieuw ontwikkelde methodiek wordt het inwoners van deelnemende gemeenten eenvoudiger gemaakt de aanwezige dieren bij isolatie te beschermen, zoals wettelijk is vereist. 

Lees meer...

Nederland Schoon zet zich op 19 maart 2022 in tegen zwerfafval. Foto: Nederland Schoon.

030 Bunnik Economie Duurzaamheid Educatie -- Op zaterdag 19 maart 2022 vindt de 20e editie plaats van de Landelijke Opschoondag met als overkoepelend thema ‘Elke verpakking telt!’. Hiermee wil initiatiefnemer Nederland Schoon benadrukken dat elke verpakking telt in het voorkomen van zwerfafval én dat elke verpakking een bepaalde waarde in de keten heeft als het op de juiste manier wordt opgeruimd. Opvallend is dat er dit jaar meer bedrijven en organisaties dan ooit hebben toegezegd om mee te doen aan deze grootste opschoonactie van Nederland.

Lees meer...

Meer artikelen...

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

30 juni 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Gadgets

MobileMobile

One.com

Alles voor de auto

AutoAuto