Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

030 Utrecht - Vanavond, 10 december, vindt op onze locatie op de Vondellaan in Utrecht de Collegebeurs plaats. Hier kunnen jongeren terecht die zich oriënteren op een mbo-opleiding. Tijdens de avond kunnen deze jongeren kennismaken met de 12 mbo-colleges van ROC Midden Nederland.

Het Gezondheidszorg College presenteert zich tijdens deze avond op een wel heel ludieke manier. Zora de Zorgrobot verzorgt namelijk tijdens de collegebeurs een Zumba-workshop. Zora is een 57 centimeter grote programmeerbare humanoïde robot die over allerlei sensoren beschikt. De robot wordt onder meer ingeschakeld bij revalidatie-oefeningen in rusthuizen en ziekenhuizen. Bij senioren kan Zora ook helpen om de eenzaamheid te verdrijven en om intergenerationele problemen op te lossen.

Met deze demonstratie geven we potentiële studenten een kijkje in de toekomst. De focus bij de werkzaamheden binnen de zorgsector komt steeds meer te liggen op ‘zorgen dat’ in plaats van ‘zorgen voor’. Daarbij worden techniek en applicaties steeds meer ingezet.  Om studenten goed op te leiden voor de zorgsector van de toekomst, zorgt het Gezondheidszorg College ervoor dat studenten goed op de hoogte zijn van de huidige technologische ontwikkelingen en de inzet van techniek binnen de zorg. Zora is hiervan daar een geweldig voorbeeld! 

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

02 maart 2021

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

coolblue

One.com

Coolblue