Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

030 Utrecht Duurzaamheid - Wat hebben bekende Nederlanders Jan Terlouw en Babette Porcelijn gemeen? Ze zetten zich allebei in voor duurzaamheid. En je kunt zowel de ex-politicus als de duurzaamheidspionier in oktober in de ogen kijken op het Domplein. Van 7 t/m 14 oktober vind je daar het festivalhart van Duurzame Week waar je ontdekt hoe makkelijk, leuk en lekker groen doen in de Domstad is.

Een grote glazen kas vormt het centrale trefpunt van het Utrechtse duurzame festival. Duurzame Week inspireert met deze blikvanger een breed publiek om groen te doen. “De kas zal een echte ontmoetingsplek zijn”, vertelt initiatiefneemster Margit Végh, “van duurzame professionals tot nieuwsgierige voorbijgangers; iedereen kan hier het goede groene leven proeven én ervaren.”

In de Kas geniet je niet alleen van een lokaal, biologisch biertje, maar raak je ook geïnspireerd door kunstinstallaties en productpresentaties, en doe je ideeën op tijdens lezingen en workshops. Zo krijg je 10 oktober alles te horen over groene energie van Markus Schmid, en vertelt Babette Porcelijn op 11 oktober alles over de verborgen impact van ons consumptiegedrag en hoe we die kunnen verminderen.

 

Duurzaam doen voor jong en oud
Maar er is meer: Duurzame Week biedt een afwisselend programma voor jong en oud. Op 10 oktober, de nationale Dag van de Duurzaamheid, spreekt Jan Terlouw in het Academiegebouw.
Rond de Kas is er op 7 en 8 oktober een duurzame markt. Je kunt meedoen aan de duurzame bedrijven fietsroute of je duurzame kennis testen tijdens de pubquiz. Voor kinderen staan de Duurzame Ontdekbus en de Van-grond-tot-mond bus klaar. De uitreiking van de Duurzame Week Awards vormt de spetterende afsluiting van het festival. Tijdens deze feestelijke avond reikt een vakjury prijzen uit aan de duurzaamste initiatieven van Utrecht van 2017.

Het hele programmaoverzicht staat op www.duurzameweek.nl.

Waarom Duurzame Week
Duurzame Week is een initiatief van inwoners en ondernemers in Utrecht, die het belangrijk vinden om te leven in een groene en gezonde stad. De organisatie is volledig in handen van vrijwilligers. Initiatiefneemster Végh: “We willen op een laagdrempelige manier laten zien dat duurzaamheid niet heel lastig, suf en duur hoeft te zijn. Utrecht zit bovendien vol groene ondernemingen en initiatieven. Wij bieden ze een podium.” Het motto van de week is 'Green up your life!'. “We willen mensen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wonen, werk, eten, spullen en vrije tijd laten ontdekken”, legt Végh uit. “Maar zeker ook eenvoudige, praktische tips en informatie geven over groen doen”, benadrukt ze.

 

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

02 maart 2021

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

coolblue

One.com

Coolblue