Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

Foto: V.l.n.r. Virginia Sandjojo (KrijgdeKleertjes Leidsche Rijn), Cerian van Gestel (Oprichter KrijgdeKleertjes), en de vakjury: Karin Thomas (TBAN), Klaas Verschuure (wethouder gemeente Utrecht), en Joost Brinkman (Solarus Sunpower)

030 Utrecht Economie - Op dinsdag 23 oktober presenteerden de vijf genomineerden voor de duurzaamheidsprijs het 'Circulair Compliment' hun initiatief aan de vakjury en het publiek. Wethouder Klaas Verschuure reikte de prijs uit aan de winnaar: KrijgdeKleertjes. Het Circulair Compliment bestaat uit een winnaarsbeker en een cheque ter waarde van €1.500,-. Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door ASR en de gemeente Utrecht.

KrijgdeKleertjes faciliteert het ruilen van (kinder)kleding en speelgoed. Duurzaam, handig en gezellig de kinderen in het nieuw steken en je kasten legen. Dat is de gedachte achter KrijgdeKleertjes. Mensen kunnen zowel online als offline ruilen. Ze kunnen landelijk bij 30 ruilpunten terecht om kleertjes in alle kindermaten te ruilen, waarvan vier locaties in Utrecht. Een volle tas (gewassen) kleertjes meebrengen om te ruilen, betekent een volle tas geruilde kleertjes weer mee naar huis nemen. Alleen doneren van kleding mag ook. Sinds 2016 zijn er diverse locaties in Utrecht waar je direct kunt ruilen.

Publieksstemmen en vakjury – De vijf genomineerden, Hof van Cartesius, Stichting Community & Voedselsurplus, De 100% Gerecyclede Fles, Circular Cycling en KrijgdeKleertjes, haalden afgelopen week zoveel mogelijk publieksstemmen op via social media. Hof van Cartesius behaalde de meeste publieksstemmen. De vakjury, bestaande uit Karin Thomas, Joost Brinkman en Klaas Verschuure, koos uiteindelijk de welverdiende winnaar. Doorslaggevend daarbij was dat het volledige team zich vrijwillig inzet.

Gemeente Utrecht en Duurzame Week werkten samen aan een duurzame, gezonde en hernieuwbare stad. Tijdens de Duurzame Week lichtten we lokale initiatieven van enthousiaste burgers, ondernemers en bedrijven die hieraan hebben bij gedragen uit. Dit jaar deden we dat door uitreiking van een Circulair Compliment aan initiatieven die zich richten op circulariteit.

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

12 augustus 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Gadgets

MobileMobile

One.com

Alles voor de auto

AutoAuto