Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

030 Utrecht Economie - Met een origineel plan voor groene dakbedekking op The Wall in Utrecht heeft Team Eight van het St. Bonifatiuscollege in Utrecht de Young Climathon Utrecht 2019 gewonnen. 

Ze bedachten een creatief plan voor de vraag: ‘Wat zijn oplossingen voor wateropvang in de stad, die samen groot effect hebben voor klimaatadaptatie?’ De winnaars kwamen met een onderbouwd plan om The Wall te voorzien van een groen dak. De scholieren hadden de integrale benadering goed begrepen. ,,Ze hebben rekening gehouden met de belangen van winkeliers, het winkelpubliek en de gemeente."

Young Greenhouse programma
De winnaars zullen samen met de tweede en derde prijswinnaars hun idee naar het volgende niveau brengen tijdens het Young Greenhouse programma. Dit programma gaat op 15 november van start. Experts uit het bedrijfsleven coachen de scholieren met inspiratiesessies. 

Young Climathon
De Young Climathon is een eendaagse snelkookpan, waarin grote groepen hackers in korte tijd een softwareprogramma bouwen. Scholieren proberen in slechts één dag een oplossing te bedenken voor een echte klimaatcasus van een bedrijf of gemeente. Een jury van experts beoordeelde vervolgens of deze oplossingen innovatief en onderbouwd zijn. 
De Young Climathon vormde het slot van een serie School Innovator lessen die Stichting Technotrend heeft gegeven op scholen in Utrecht en omgeving. Honderden middelbare scholieren zijn dit najaar bezig met leerzame en inspirerende School Innovator lessen. ,,Er zijn enorme stappen gezet om de uitdagingen van klimaatverandering aan te gaan."

Ecosysteem
De School Innovator lessen en Young Climathons zijn onderdeel van het Young Innovators programma.  Een meerjarig onderwijsprogramma van EIT Climate-KIC. Bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden zijn betrokken bij de programma-activiteiten. Deze samenwerkingen versterken de band tussen onderwijs en het beroepsleven die samen een ecosysteem vormen. 

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

12 augustus 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Gadgets

MobileMobile

One.com

Alles voor de auto

AutoAuto