Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

030 Utrecht Duurzaamheid-Er reist deze maand een hele grote scheurkalender door Utrecht. Eva Bullens en Sanne Bloem laten Utrecht duurzame initiatieven zien. Ze gaan op pad met hun zelfgemaakte kalender en vieren het 5-jarig bestaan van de Global Goals.


Zelfgemaakte Scheurkalender
Eva Bullens en Sanne Bloem zijn de creatieve bedenkers van de Zelfgemaakte Scheurkalender. Tien jaar geleden begon het bij Sanne als een idee om een scheurkalender te maken voor haar moeder. ,,Ik ging actief aan de slag, maar kreeg deze zelf niet vol. Dus schakelde ik de hulp in van bevriende kunstenaars, dichters, fotografen en andere makers”, vertelt Sanne enthousiast. Haar idee werd een groot succes en honderden Zelfgemaakte Scheurkalenders vonden hun aftrek in Nederlandse en Belgische winkels.

Het is duidelijk. De Utrechtse dames hebben de smaak te pakken. ,,Wij helpen inmiddels elk jaar mensen en bedrijven met het maken van zelfgemaakte scheurkalenders”, legt Sanne uit. ,,Gedichten, recepten, foto’s of puzzels: het maakt niet uit. Iedereen kan vrijwillig zijn bijdrage leveren.”

Global Goals
Volgens Sanne en Eva is een kalender het perfecte medium om mensen met een onderwerp bezig te laten zijn. Daarom kozen ze voor een samenwerking met Global Goals. ,,Wij vinden het belangrijk om ongelijkheid verminderen en proberen in ons bedrijf keuzes te maken die goed zijn voor ons én voor de wereld”, aldus Sanne. Global Goals zijn de zeventien doelen die de Verenigde Naties in 2015 hebben opgesteld voor duurzame ontwikkeling. ,,We vinden dat Global Goals meer in de aandacht moet komen. Daarom vroegen we scholen en bedrijven om hun kijk op de Global Goals creatief te verbeelden". Een hele grote scheurkalender is het resultaat.  ,,Op de kalender zie je iedere dag een ander duurzaam en sociaal Utrechts initiatief.” Op verschillende plekken zoals bibliotheken, scholen en de Social Impact Factory verschijnt de kalender in de centrale hal. Benieuwd naar het tourschema? Neem dan een kijkje op zelfgemaaktescheurkalender.nl/gg

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

12 augustus 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Gadgets

MobileMobile

One.com

Alles voor de auto

AutoAuto