Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

030 Nieuwegein- Stichting De Schone Stad organiseert weer schone activiteiten tijdens de Nationale Sportweek. Een debuut is dit jaar de zwerfafvalmascotte. Stacy uit Nieuwegein wint de ontwerpwedstrijd en introduceert Prullie de Prullenbak. 

Nieuwegein doet veel op het gebied van zwerfafval en komt vrijdag 18 september met nieuwe educatieve projecten en bewustwordingsactiviteiten. ,,We laten bezoekers tijdens de Nationale Sportweek met diverse activiteiten ervaren hoe belangrijk een schone sportomgeving is", vertelt Stichting de Schone Stad. ,,Sportverenigingen weten zelf vaak niet hoe veel afval er op hun terrein ligt. We willen mensen motiveren en gezamenlijk de handen uit de mouwen steken voor een schonere omgeving!" Nieuwegein start op vrijdag: de dag voor World Cleanup Day! 

Wegwijzer Prullie
Prullie de Prullenbak is gekozen tot zwerfafvalmascotte van de zwerfafvalcampagne. Het ontwerp is van Stacy uit groep 7 van de Nieuwegeinse basisschool Vroonestein. ,,Het mag duidelijk zijn dat we erg trots zijn op Stacy", aldus wethouder Marieke Schouten. Als winnende mascotte is Prullie op verschillende evenementen aanwezig. ,,Prullie vertelt over het effect van zwerfafval op het milieu en wat bewoners kunnen doen." Stichting De Schone Stad kiest niet voor een standaard uitleg, maar vertelt middels straattheater op originele wijze hoe je afval op het terrein kunt deponeren. Prullie wijst de weg. 

De evenementen trappen af met een Sportbeurs op zaterdag 19 september waar verschillende sportverenigingen hun sport presenteren. Het ‘Afvalspel’ en ‘Zwerfafval Bingo’ test vervolgens de kennis van bezoekers over afval. 

 

 

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

12 augustus 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Gadgets

MobileMobile

One.com

Alles voor de auto

AutoAuto