Arne Schaddelee en Huib van Essen reden mee met de Kustlijn fietstocht
Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

030 Utrecht Economie Duurzaamheid Educatie -- Op maandag 14 juni 2021 hebben 700 fietsers meegedaan aan de Climate Classic. Een fietstocht van 375 kilometer lang door 7 provincies, van Breda naar Groningen langs ‘de toekomstige kustlijn van Nederland’. Gedeputeerden Arne Schaddelee en Huib van Essen hebben de 70 kilometer vanaf Vianen tot aan Spakenburg in de Provincie Utrecht meegefietst.

Op die manier is ludiek aandacht gevraagd voor de urgentie van de klimaatcrisis. De tocht werd voor het tweede jaar op rij door grotendeels vrijwilligers georganiseerd. Op deze manier werd op een ludieke manier opgeroepen om landelijk meer geld en energie te stoppen in de aanpak van de klimaatcrisis om de doelstellingen uit het klimaatakkoord te kunnen halen.

Als Provincie Utrecht willen we de energietransitie versnellen en gezonde mobiliteit, met meer geld voor OV en de fiets. Ook hebben we over een paar jaar een CO2 neutraal wagenpark voor onze OV-vervoerders. Dat vraagt forse investeringen, maar levert een flinke vermindering aan CO2-uitstoot. Daarom fietsten gedeputeerden Arne Schaddelee (duurzame mobiliteit) en Huib van Essen (Energietransitie) mee met deze tocht. Zij overhandigden staatssecretaris Stientje van Veldhoven, die ook meefietste, een oproep namens provincie Utrecht om als Rijk de Energietransitie en het CO2-neutrale OV krachtig te ondersteunen. Met als motto: als er niets gebeurt, ligt straks Zeist aan zee.

 

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

12 augustus 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Gadgets

MobileMobile

One.com

Alles voor de auto

AutoAuto