DevOps is een belangrijke trand in Utrecht
Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

030 Utrecht Economie Duurzaamheid Educatie -- Van alle Nederlandse IT'ers hebben Utrechters het meeste interesse in DevOps. Dit blijkt uit een analyse van Dutch-Tech Magazine, op basis van zoekopdrachten en bureauonderzoek naar DevOps in Nederland.

DevOps is een combinatie van ontwikkeling (Dev) en bedrijfsactiviteiten (Ops), is de bundeling van mensen, processen en technologie om doorlopend waarde aan klanten te bieden. Vooral onder IT-bedrijven zijn DevOps-transformaties populairder dan ooit. 

Agile ontwikkeling

DevOps, ​​een multidisciplinaire Agile wijze van ontwikkeling, helpt om sneller en efficiënter in te spelen op veranderingen in de markt. Daarnaast heeft DevOps binnen IT een aantal bewezen effecten, zoals vroegtijdige waarneming van bugs en fouten in code, minder security-issues, verbetering van communicatie tussen teamleden en efficiëntere softwareontwikkeling. Teams die overstappen op DevOps (hetzij qua cultuur, werkwijzen en/of hulpprogramma's) leveren doorgaans hogere prestaties en bouwen sneller betere producten met een hogere klanttevredenheid.

Meeste interesse in DevOps

De vraag naar DevOps-transformaties zit in de lift. IT-gerichte organisaties en organisaties met een omvangrijke interne IT-afdeling zijn gebaat bij snelheid en efficiency van software-ontwikkelingsprocessen. Vooral onder 'high performance organisaties', die significant beter presteren dan vergelijkbare organisaties; is er constante vraag naar procesoptimalisatie. Steeds vaker stappen ook Nederlandse teams over op DevOps.

Grote lokale verschillen

Op provinciaal niveau bestaan er in Nederland grote verschillen in de interesse voor DevOps. Utrechters tonen, van alle Nederlanders, het meeste interesse in Devops. Ook onder Noord-Hollanders en Flevolanders is DevOps populair. In Limburg, Friesland en Groningen is DevOps het minst in trekt. 

Foto: Jan Antonin Kolar on Unsplash

 

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

05 augustus 2021

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Gadgets

MobileMobile

One.com

Alles voor de auto

AutoAuto