PMG neemt de Utrechtse fietsenbouwer BSP over
Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

030 Utrecht Economie Duurzaamheid Educatie - Popal Mobility Group (PMG), het bedrijf achter de fietsmerken Popal, Supersuper, Cangoo en Keewee, heeft het in Utrecht gevestigde Nederlandse fietsmerk BSP overgenomen. Voor PMG betekent de overname een belangrijke verbreding van haar portefeuille: “Met BSP zijn wij ook vertegenwoordigd in het snelgroeiende hogere segment.”

Popal Mobility Group (PMG) is sinds 1998 actief in de rijwielmarkt. Op dit moment heeft het bedrijf de merken Popal, Keewee, Cangoo en Supersuper in haar portefeuille. Volgens Daniël Popal, die de onderneming samen met zijn broer Aryan leidt, past de acquisitie van BSP uitstekend in de strategie van PMG: “Wij zijn heel blij met deze overname. BSP richt zich met haar in Nederland gebouwde fietsen op het hogere segment van de markt. Dit is een mooie toevoeging voor onze portefeuille en belangrijke stap in onze ambitieuze groeistrategie.”

Rijwielspecialist

Aryan Popal: “Wij zien enorme kansen voor het merk, onder meer in het ontwikkelen van nieuwe modellen en het uitbouwen van het dealernetwerk, wellicht zelfs over de grens. Daarnaast zal BSP veel voordelen kunnen halen uit de manier waarop wij onze inkoop en logistiek hebben georganiseerd.” Het unieke karakter van BSP zal daarbij behouden blijven: “BSP heeft met de nadruk op kwaliteit en de aandacht voor details in bijna 40 jaar een bijzondere plek verworven in de Nederlandse fietsenwereld. Wij zullen dit samen met het team van BSP verstevigen en uitbouwen” aldus Aryan Popal, “wij zijn ervan overtuigd dat je een merk als BSP moet verkopen via de rijwielspecialist. We zullen dan ook blijven investeren in het dealernetwerk. Bij een merk als BSP is de vakhandel een onmisbare schakel.”

Volgende fase

De overname van BSP door PMG omvat het gehele bedrijf inclusief het personeel. Ook Alfred van der Heiden, huidig eigenaar van BSP, is blij met de overname: "Mijn vader is BSP in 1983 in Utrecht begonnen. Mijn broer en ik hebben het bedrijf bijna 20 jaar geleden overgenomen en ik ben heel trots op wat we sindsdien met alle mensen die bij ons werken hebben neergezet. We staan nu voor een volgende fase. Daniël en Aryan zijn echte fietsbouwers en ik kan me geen betere partij voorstellen om BSP naar die fase te brengen.” Van der Heiden blijft in ieder geval tot het eind van het jaar betrokken bij het merk. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Verkoop nu je auto 

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

12 augustus 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Gadgets

MobileMobile

One.com

Alles voor de auto

AutoAuto