En delegatie loopt van Groningen naar Glasgow
Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

030 Utrecht Economie Duurzaamheid Educatie -- Vandaag kwam de groep wandelaars van The Climate Miles vanuit Gelderland de provincie Utrecht binnen. Op 6 oktober is deze groep, aangevoerd door Marjan Minnesma, vertrokken vanuit de Groningse Eemshaven op weg naar de klimaattop COP26 in Glasgow. 

Deze top start op 1 november en moet een aanscherping van acties opleveren om de klimaatdoelen van ‘Parijs’ uit 2015 te halen. De boodschap van The Climate Miles is: ‘let’s accelerate!’ De groep wandelaars kwam dinsdag Utrecht binnen bij Scherpenzeel en loopt in vier dagen verder via Maarn en Utrecht naar Woerden om daar de provincie vrijdagochtend weer te verlaten.

Op woensdag loopt het gezelschap langs Amelisweerd en is er een speciaal evenement bij KNMI. Klimaatwetenschappers Gerard van der Steenhoven, Eveline van der Linden en Myriam van Rooij verzorgen een lezing over klimaatverandering en vertellen daarbij over het rapport dat eind deze maand uitkomt. Ook geeft gedeputeerde Huib van Essen aan Marjan Minnesma een oproep mee namens de provincie Utrecht aan de regeringsleiders op COP26. Op donderdag geeft Lidl bij de eerste energieneutrale supermarkt van Nederland in Woerden een primeur met haar nieuwe klimaatdoelen prijs.

 

 

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

12 augustus 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Gadgets

MobileMobile

One.com

Alles voor de auto

AutoAuto