In de stad Utrecht zijn de minste auto's, in de provincie is het bezit toegenomen.

030 Utrecht Politiek Maatschappij -- Tussen 2005 en 2020 is in de provincie Utrecht het autobezit per huishouden toegenomen met 8,3%. Het aantal auto’s per huishouden steeg hiermee iets minder snel dan de landelijke toename van 9,1%. Op gemeentelijk niveau was de grootste stijging te zien in Lopik: hier hadden huishoudens zelfs gemiddeld 18,9% meer auto’s. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer op basis van meest recente CBS-data. 

Lees meer...

Projectleider Erwin van Asselt ontvangt de prijs uit handen van Hugo de Jonge. Fotograaf: Phil Nijhuis/ Ministerie van WVS.

030 Utrecht Politiek Maatschappij -- Door corona moesten horecagelegenheden, maar ook de buurthuizen, op 16 maart 2020 hun deuren sluiten. De kwetsbaarheid van hun bezoekers kennende, zocht Buurthuis De Boog juist de mensen op. Met het snelgroeiende project Buurtmaaltijden Overvecht bewezen de initiatiefnemers dat ze deden wat nodig was. Na het winnen van de Utrechtse Vrijwilligerstrofee slepen ze daarmee ook de Nationale Vrijwilligersprijs 2021 binnen. Donderdagavond ontvingen ze die prijs uit handen van Hugo de Jonge.

Lees meer...

Provinciehuis Utrecht. Foto: Gertjan Straalman

030 Utrecht Politiek Maatschappij -- Wat vindt u van de manier waarop in de provincie Utrecht besluiten worden genomen en uitgevoerd? Vindt u dat u voldoende kunt meedenken, meebeslissen of zelfs meewerken als u dat wilt? Om hier meer zicht op te krijgen, ze de provincie de Quick Scan Provinciale Democratie (QSPD) in.

Lees meer...

Boeren kunnen subsidie aanvragen voor biodiversiteit en duurzaamheid

030 Utrecht Politiek Maatschappij -- De provincie Utrecht maakt de komende twee jaar weer vernieuwingen in de agrarische sector mogelijk, middels het openstellen van nieuwe subsidies. Het gaat om verschillende subsidiemogelijkheden die samenvallen onder de naam ‘POP3+.’ De subsidies maken het voor een boer mogelijk om te innoveren en te werken aan verdere verduurzaming. 

Lees meer...

Stichting Het Vergeten Kind deed onderzoek naar de hulpverlening

030 Utrecht Politiek Maatschappij – De wachttijden in de jeugdzorg baren hulpverleners en politici al jaren zorgen, recent door de toenemende problematiek in coronatijd. Reden voor Stichting Het Vergeten Kind om onderzoek te doen naar de concrete cijfers rondom de wachttijden, omdat die tot nu toe niet bekend waren. Kinderen in de jeugdzorg wachten gemiddeld ruim 10 maanden voordat ze hulp krijgen. 

Lees meer...

Meer artikelen...

Runners Date

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

15 juni 2021

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Razendsnel in huis

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen