Politiek & Maatschappij
Typography

030 Utrecht - De gemeente Utrecht roept verkeersdeelnemers op te melden welke verkeerslichten in de stad (voor een deel van de dag) uitgeschakeld, dan wel anders afgesteld kunnen worden. De oproep is één van de initiatieven om samen met de stad Utrecht aantrekkelijk en bereikbaar te houden.

Hoe kunt u reageren?

Tot en met 30 april 2015 kunt u op deze digitale kaart aangeven welke verkeerslichten volgens u (voor een deel van de dag) uitgeschakeld kunnen worden. Ook kunt u andere suggesties doen zoals rechtsaf vrij voor fietsers bij bepaalde verkeerslichten of aangeven dat u het verkeerslicht juist graag wilt behouden. Uw reactie is zichtbaar voor iedereen.

 

Wat gebeurt er met de reacties?

Gemeentelijke verkeersexperts beoordelen na afloop van de oproep alle binnengekomen meldingen en suggesties en voorzien ze van advies. Op basis van dit advies besluit de wethouder Verkeer om verkeerslichten te handhaven, anders af te stellen of in een doofproef tijdelijk op knipperen te zetten. Rechtsaf vrij voor fietsers kan ook een uit te voeren maatregel zijn. Op deze site komt eind mei 2015 een overzicht van de te nemen maatregelen naar aanleiding van alle binnengekomen reacties. Iedereen die een reactie en een e-mailadres heeft achtergelaten op de website krijgt hier bericht van.

Doen alle verkeerslichten mee?

U kunt een reactie plaatsen bij alle verkeerslichten in de stad. Hierbij is het wel belangrijk om te beseffen dat verkeerslichten op drukke wegen, bij tramoversteken, op onoverzichtelijke kruispunten en ook bij veel busbaankruisingen noodzakelijk zijn voor de verkeersveiligheid.

Doofproef

De gemeente gaat niet over één nacht ijs bij het besluit een verkeerslicht uit te zetten. Eerst komt er een zogenaamde doofproef. De gemeente informeert in dat geval omwonenden en belanghebbenden hierover. Een doofproef houdt in dat het verkeerslicht eerst gedurende drie maanden op knipperen en daarna gedurende drie maanden uit gaat. Ervaringen van verkeersdeelnemers, de gevolgen voor de verkeersveiligheid en voor de doorstroming gedurende deze proefperiode zijn beslissend of de genomen maatregel definitief wordt. Pas na een positief beoordeelde doofproef van in totaal zes maanden gaat een verkeerslicht definitief uit.

Meer informatie en vragen

 

Heeft u vragen of opmerkingen over deze oproep? Stuur ze naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mediamarkt

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

13 juli 2020

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Greenchoice

Advertentie