Politiek & Maatschappij
Typography

030 Utrecht Politiek & Maatschappij - Op vrijdag 1 juni gaan ambtenaren, gemeenteraadsleden, organisaties, inwoners en partners van Utrecht met elkaar in dialoog over meer en betere verbondenheid onder de Utrechtse bevolking.

Met als thema ‘Stemmen uit de stad’ bespreekt men wat er nodig is om Utrechters uit verschillende wijken, straten, clubs e.d. meer bij elkaar te brengen en meer saamhorigheid te creëren. Iedereen die geïnteresseerd is, de kat uit de boom wil kijken, gewoon wil luisteren en/of een bijdrage wil leveren aan dit veelbelovende initiatief, is tussen 14.00 en 17.30 uur van harte welkom op het ROC Midden Nederland! 

Utrecht in dialoog

Op wat voor manier voel je je als Utrechter nu echt verbonden met de stad? Heb je het gevoél om verbonden te zijn met de stad? Wat heb je nodig om met elkaar de basis te leggen voor meer verbondenheid tussen Utrechters onderling? Wat speelt er allemaal in een wijk? Wat vraagt speciale aandacht? Zijn er verbeterpunten in bepaalde wijken in de stad en hoe kunnen die worden geïmplementeerd? Wat kan er beter in de stad en hoe doe je dat? Wat is er nodig om potentiële verbeteringen tot stand te brengen? Allemaal vragen waarover op 1 juni a.s. op het ROC Midden Nederland uitgebreid wordt gedelibereerd. Hoe beter Utrechters met elkaar kunnen omgaan, hoe meer begrip men voor elkaar heeft en hoe meer men elkaar (ook thematisch) kan bereiken, des te meer mogelijkheden er zijn om Utrechtse saamhorigheid te verbeteren en te optimaliseren.  

 

Verkiezingsbelofte

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen hebben diverse partijen aangegeven dat men meer oog en begrip voor elkaar moet hebben in onze steeds verder groeiende stad. Dat was ook een van de verkiezingsbeloftes waaraan men zich dus dient te houden. Uiteraard kunnen de gekozen partijen dit niet alleen en heeft men wel degelijk participatie en hulp nodig van de Utrechtse bevolking. En dus ging men op zoek naar ‘Stemmen in de stad’, naar stemmen van graag bij deze initiatieven betrokken deelnemers. Immers, door verhalen gaat een wijk leven en worden mensen meer betrokken.

‘Meewerken en meedenken’ is dus van ultiem belang. Iedereen is daarom van harte welkom om zijn/haar mening te geven en belangrijke vragen aan te dragen. Gemeenschappelijke antwoorden op uiteenlopende essentiële vragen leveren een goede bijdrage aan de mogelijke totstandkoming en realisatie van ideeën die onder Utrechters leven.

Samen sterk

Op 1 juni komen eerdergenoemde partijen bij elkaar om samen plannen te smeden om de stad Utrecht meer verbonden en sterker te maken; een stad waarin men elkaar hoort en ziet, waar ruimte is voor dialoog over thema’s die belangrijk zijn in het leven, waar ruimte is voor verschillende zienswijzen en voor ‘gewoon anders zijn’. De organisatie is blij dat deze middag georganiseerd wordt op ROC Midden Nederland, de plek waar veel jongeren aan hun toekomst werken.

Programma

13:45 Inloop en ontvangst.
14:00 Welkom en terugblik op de verkiezingsdialogen.
14:30 In dialoog over een verbonden stad.
16:00 Vooruitblik: Elkaar (vaker) zien.
16:30 Afsluiting.
17:00 Informeel napraten met drankje en hapje.

Aanmelden

Wil je meedenken en meewerken aan een verbonden Utrecht? Dan is dit je kans om iets te betekenen voor de stad! Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of klik hier voor meer informatie of bel naar Wilma de Buck 06-43239104.

Mediamarkt

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

21 januari 2021

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Greenchoice

Advertentie