Politiek & Maatschappij
Typography

030Utrecht Maatschappij - In de laatste week van oktober start de tentamenperiode op de meeste faculteiten van Utrecht. Al jaren is er een aantoonbaar tekort aan werkplekken voor studenten.  Winkel van Sinkel opent daarom haar deuren voor blokkende studenten tijdens Red Bull Study Club.

Bij een succesvolle eerste editie in nachtclub De Marktkantine in Amsterdam kwamen ruim 400 studenten studeren. Nu wordt het project doorgezet om ook in Utrecht het probleem iets te verkleinen, in totaal kunnen 800 studenten tijdens hun tentamenweek komen studeren in ‘de Winkel’. Red Bull is als merk actief in het nachtleven en in de studentenwereld, en ziet daarom kansen om wat aan het probleem van een tekort aan studieplekken te doen.

Geweigerd aan de deur
Wegens ernstig ruimtetekort mogen in Utrecht alleen studenten van de Universiteit Utrecht (UU) in de Universiteitsbibliotheek (UB) studeren. Carmen Reissig, Student aan de UU en mede-organisator van Red Bull Study Club begint geërgerd te vertellen. "Ik heb het geluk dat ik aan de universiteit studeer, maar vriendinnen worden regelmatig geweigerd aan de deur van de bieb. Alleen maar omdat ze niet op de universiteit studeren of omdat het vol is. Het lijken wel uitgaanspraktijken met uitsmijters bij de ingang."

Geen beats, maar boeken
Ben van de Winkel van Sinkel in hartje Utrecht vertelt: “Wij openen graag onze deuren voor Red Bull Study Club, we helpen graag bij het creëren van de ideale mix van studeren, activiteiten en ontspanning, zodat de studenten kunnen knallen tijdens de tentamenweek! Wij kijken uit naar een geweldige editie en wensen de studenten veel succes, hopelijk verlichten we het studieplekkentekort.”
Studenten kunnen per dagdeel reserveren zodat ze zeker zijn van een werkplek. De dag is verdeeld in twee delen, waarin 100 studenten tegelijkertijd kunnen studeren van 08:00 – 18:00 uur en van 18:00 – 00:00 uur. De tickets kunnen vanaf vandaag gratis geclaimd worden via redbull.nl/studyclub.

Work hard, party harder
Natuurlijk is studeren belangrijk, maar er moet ook ruimte zijn voor ontspanning. Daarom worden de Nederlandse studenten uitgedaagd om hét idee om de studentenwereld te verbeteren te komen pitchen tijdens de juryronde van Red Bull Basement University. Red Bull organiseert samen met Happy Feelings een afterparty om de tentamenweek in stijl af te sluiten. 

Mediamarkt

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

21 januari 2021

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Greenchoice

Advertentie