Politiek & Maatschappij
Typography

030 Utrecht Maatschappij - Op zaterdag 5 oktober 2019 organiseren First8, Conclusion en ontwikkelingsexpert Bright Alley het evenement Security4Teens. Tijdens deze dag staat het thema ‘The Hackademy’ centraal. Tieners maken kennis met ethisch hacken en leren alles over Sociale Media. 

Ontmasker de hacker
De tieners worden tijdens het event geconfronteerd met de risico’s die de digitale wereld met zich meebrengt: het fictieve bedrijf ‘Tech Tree’ wordt geteisterd door een hacker. Het bedrijf is volledig overgenomen en de medewerkers kunnen niet meer in de computersystemen komen. Om de systemen vrij te geven, eist de hacker maar liefst 1 miljoen euro. Aan de tieners is het de taak om gedurende de dag, met behulp van opdrachten die te maken hebben met onder andere social engineering, phishing, encryptie en hacking, achter de identiteit van de hacker te komen.

Linda Elbersen is een van de initiatiefnemers van Security4Teens. ,,Informatiebeveiliging en privacy spelen in de samenleving een steeds grotere rol. Bij First8 zijn we dagelijks bezig met de online veiligheid van grote organisaties. Privacy en security staan bij ons centraal en deze kennis delen we graag." De tieners krijgen met praktische oefeningen en puzzels hoe snel het fout kan gaan als de beveiliging op internet niet goed is geregeld.

Locatie en aanmelden
Het evenement vindt plaats op 5 oktober op het hoofdkantoor van Conclusion in Utrecht (Herculesplein 80, 3584 AA, Utrecht). Security4Teens richt zich op jongeren van 12 tot en met 16 jaar. Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden is verplicht en kan via: https://security4teens.nl/aanmelden/

Runners Date

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

25 mei 2022

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Razendsnel in huis

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen