Politiek & Maatschappij
Typography

030Utrecht Maatschappij - Wanneer heb jij voor het laatst een anderstalige stadsgenoot gesproken? In Utrecht wonen Utrechters van veel verschillende nationaliteiten. Toch gaan de meeste mensen alleen om met mensen van dezelfde achtergrond en opleiding. Taal Doet Meer wil dat doorbreken met een reeks ontmoetingsevenementen: ‘Utrechters praten met Utrechters’.


Geluk is universeel
Vaak wordt het gezocht in materiële zaken, maar dat is niet waar we ons geluk duurzaam uit halen. Over geluk zijn boekenkasten vol geschreven. Als we geluk in twee woorden samenvatten dan is dat: ‘andere mensen’. Tijdens deze vierde editie van Utrechters praten met Utrechters gaan we met elkaar in gesprek. Van mens tot mens, gewoon omdat we daar gelukkig van worden! Het evenement vindt plaats op donderdag 31 oktober 2019 van 17.00 uur tot 20.30 uur bij ICM opleidingen en trainingen in Utrecht. Lekker eten, verrassende ontmoetingen en uitwisseling van kennis en verhalen: dat zijn de hoofdingrediënten. In totaal gaan 35 Utrechtse deelnemers vanuit ICM opleidingen en trainingen en 35 anderstalige Utrechters met elkaar in gesprek. Zij bieden een frisse blik met hun achtergrond, expertise en invalshoek.
 
Over Utrechters praten met Utrechters
Het evenement ‘Utrechters praten met Utrechters’ is onderdeel van een beweging waarmee Taal Doet Meer Utrechters bewust wil maken van de rol die je als burger, buurman, collega of werkgever kunt hebben voor een anderstalige. Het laat zien hoe je met weinig inzet veel voor een ander kunt betekenen. Ontmoeting en taal zijn daarin belangrijk. Deze beweging stimuleert het contact tussen Utrechters met verschillende achtergronden.

Runners Date

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

25 mei 2022

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Razendsnel in huis

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen