Politiek & Maatschappij
Typography

030Utrecht Evenement/maatschappij - Of je nu in de IT-werkt of daarbuiten: in bijna ieder beroep is het belangrijk dat je ‘digitaal vaardig’ bent. Want ook een chauffeur, monteur, barista, vlogger of verpleegkundige werkt dagelijks met digitale hulpmiddelen.

Het helpt om al op jonge leeftijd kennis te maken met IT. Zaterdag 9 november organiseert Ordina daarom met stichting Devoxx4kids een evenement waar kinderen tussen de 9 en 14 jaar spelenderwijs leren programmeren onder begeleiding van  Ordina-medewerkers. Plaats van handeling is het Ordina kantoor aan de Ringwade 2 in Nieuwegein.

Tussen 10.00 en 16.00 uur zullen zo’n 60 kinderen deelnemen aan verschillende workshops die zijn afgestemd op hun belevingswereld en leeftijd. Kinderen bezoeken dagelijks websites, spelen games en gebruiken apps. In de workshops kunnen ze zelf ervaren hoe deze gemaakt worden. Zo bouwen ze tijdens de ‘Clash of robots’ een auto die met software bestuurd kan worden. Daarnaast bouwen ze een eigen racespel op basis van de programmeertaal Scratch of spelen het spel CodeCombat, waarbij ze een kerker kunnen ontsnappen door te programmeren.

De enthousiaste softwareontwikkelaars van Ordina delen graag de liefde voor hun vak en helpen kinderen te ontdekken of, en zo ja, hoe IT bij hen past. Rogier van Apeldoorn is één van hen. Hij is Java Developer bij Ordina JTech & Android/IOS-ontwikkelaar en heeft gewerkt aan diverse coole apps. Zo is hij de maker van de bekroonde Klok Coach-app om kinderen te leren klokkijken en is hij betrokken bij RaboKids en GeldWijs. Tijdens dit Devoxx4kids-event zal hij als docent helpen bij het bouwen van het racespel.

Het evenement wordt geleid door Koen Aerts, Director Software Development bij Ordina en sinds 2017 tevens voorzitter van Devoxx4kids. Hij draagt Devoxx4kids een warm hart toe vanwege hun missie om kinderen op een leuke, innovatieve manier kennis te laten maken technologie. Deze sluit perfect aan op de ambitie van Ordina om IT-talent te stimuleren.
Aerts licht toe: “Ordina werkt met plezier samen met Devoxx4kids om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met IT. Het ultieme doel is om hen daarmee enthousiast te maken voor IT-studies en zo de schaarste aan IT-talent te adresseren. En we hopen vooral een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van digitale vaardigheden die tegenwoordig in ieder beroep nodig zijn.”

Meer informatie:
Locatie: Ordina kantoor aan de Ringwade 2 in Nieuwegein.
Tijd: Van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Programma:
10.00 – 10.25     Plenaire opening voor kinderen en ouders (Koen Aerts)
10.30 – 11.45    Workshops in drie groepen, alléén voor kinderen:
                            Groep 1: Code Combat
                            Groep 2: Bouw je eigen app (docent: Rogier van Apeldoorn)
                            Groep 3: Clash of Robots
11.50 – 12.30    Lunch, groepsfoto
12.45 – 14.00    Workshops in drie groepen, alléén voor kinderen:
                            Groep 1: Bouw je eigen app (docent: Rogier van Apeldoorn)
                            Groep 2: Clash of Robots
                            Groep 3: Code Combat
14.00 – 14.15    Pauze
14.15 – 15.30    Workshops in drie groepen, alléén voor kinderen:
                            Groep 1: Clash of Robots
                            Groep 2: Code Combat
                            Groep 3: Bouw je eigen app (docent: Rogier van Apeldoorn)
15.40 – 16.00    Afsluiting voor kinderen en ouders (Koen Aerts)

Mediamarkt

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

28 mei 2020

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Greenchoice

Advertentie