Politiek & Maatschappij
Typography

030 Utrecht Maatschappij/OV - Na jaren van werkzaamheden, heel veel extra ongetwijfeld niet gebudgetteerde investeringen en giga-vertragingen, kan zaterdag a.s. iedereen gratis meerijden met de trams op de Uithoflijn. Passagiers kunnen zaterdag bij elk van de negen haltes in- en uitstappen. De trams rijden tussen 14.30 en 17.30 uur elke tien minuten per rijrichting. Om te vieren dat deze lij n eindelijk een feit is, rijden er ter verhoging van de feestvreugde ook meerdere bandjes mee om dit festijn muzikaal te ondersteunen. Er is de afgelopen maanden behoorlijk wat ‘proef gereden’ en de laatste proeven zijn geslaagd en dus kan het echte vervoerswerk beginnen. Vanaf maandag rijdt tram 22 zijn eerste echte werkdag en is helaas niet meer gratis.

Geen gratis OV
Vanaf maandag 16 december moeten alle passagiers gaan betalen. Jammer natuurlijk, want het openbaar vervoer zou eigenlijk overal in Nederland gratis moeten zijn. Utrecht zou een mooie test geweest zijn, zeker omdat dit een stad is waar men er alles aan is gelegen om auto’s uit de stad te weren. Wat een kans! Maar, dit onbaatzuchtige streven is helaas geen realiteit voor de stad en dus… betalen voor elke rit!

Buslijn 12 stopt na 50 jaar en tram 22 neemt het stokje over. Het ziet er naar uit dat de Uithoflijn het belangrijkste vervoersmiddel wordt tussen station Utrecht Centraal en Utrecht Science Park.


Reistijd en in het weekend op stal
Vanaf maandag rijden de trams elke zes minuten per rijrichting. Een ritje van het centraal station naar Utrecht Science Park duurt ongeveer 19 minuten. Als alles loopt zoals men hoopt, wil het trambedrijf in de toekomst 12 keer per uur per richting gaan rijden en de reistijd verkorten zelfs tot 17 minuten. In de weekenden heeft de tram geen dienst en staat op stal.

Mediamarkt

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

11 augustus 2020

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Greenchoice

Advertentie