Politiek & Maatschappij
Typography

030 Utrecht OV - Na jaren van werkzaamheden kan iedereen op zaterdag gratis meerijden met de trams op de Uithoflijn. Met bandjes om de feestvreugde nog extra te versterken. De Uithoflijn wordt op zaterdag een muzikale tramrit zónder te betalen. 

Er is de afgelopen maanden behoorlijk wat ‘proef gereden’ en de laatste proeven zijn geslaagd en dus kan het echte vervoerswerk beginnen. Passagiers kunnen zaterdag bij elk van de negen haltes in- en uitstappen. De trams rijden tussen 14.30 en 17.30 uur elke tien minuten per rijrichting. 

Geen gratis OV
Vanaf maandag rijdt tram 22 zijn eerste echte werkdag en moeten alle passagiers weer betalen. Jammer, want gratis openbaar vervoer klinkt ideaal. Wat een kans! Buslijn 12 stopt na 50 jaar en tram 22 neemt het stokje over. Het ziet er naar uit dat de Uithoflijn het belangrijkste vervoersmiddel wordt tussen station Utrecht Centraal en Utrecht Science Park.


Reistijd en in het weekend op stal
Een ritje van het centraal station naar Utrecht Science Park duurt ongeveer 19 minuten. Het trambedrijf wil in de toekomst zelfs 12 keer per uur gaan rijden evenals de reistijd verkorten tot 17 minuten. Alleen in de weekenden heeft de tram geen dienst en staat deze op stal.

Runners Date

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

12 augustus 2022

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Razendsnel in huis

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen